Rămâi conectat

Curier Județean

,,Împreună pentru o vacanță în siguranță!”: Campanie inițiată de polițistii din Alba. Peste 300 de copii participanți la activități informativ- preventive

Bera Larisa

Publicat

în

,,Împreună pentru o vacanță în siguranță!”: Campanie inițiată de polițistii din Alba. Peste 300 de copii participanți la activități informativ- preventive

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia, continuă să desfășoare activități dedicate creșterii siguranței minorilor, pe perioada vacanței de vară, în cadrul campaniei ,,Împreună pentru o vacanță în siguranță!”.

Citește și: FOTO: Salvamont-Salvaspeo acțiune de informare de Ziua Copilului în parcul municipiului Aiud. Cei mici au învățat despre măsurile de prevenție în accidentele montane

Campania ,,Împreună pentru o vacanță în siguranță!”, inițiată de Direcția Siguranță Școlară, se desfășoară în perioada 1 iulie – 31 august 2024 și vizează creșterea nivelului de informare cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței de vară și de conștientizare a rolului pe care grupul de prieteni îl poate avea în determinarea implicării în astfel de situații. Vacanța de vară nu reprezintă doar o pauză de la rutina școlară, ci și un timp de aventură și explorare alături de prieteni, ceea ce, uneori, poate să ducă la evenimente negative.

Astfel, în perioada 25 iunie – 12 iulie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, au desfășurat activități informativ – preventive la care au luat parte peste 300 de copii, care participă la activitățile organizate în taberele de agrement din Ighiu și Meteș. Totodată, la aceste activități au participat și copiii din cadrul Centrului Maternal ,,Speranța”, Casei de Tip Familial ,,Steaua Speranței”, din Alba Iulia, Casei de Tip Familial ,,Rița Gărgărița”, din Bărăbanț, Casei de Tip Familial ,,Izvorul Tămăduirii”, din Oarda de Jos, Așezământului ,,Sfântul Vasile cel Mare”, din Alba Iulia.

Au fost abordate aspecte legate de siguranța rutieră, siguranța navigării pe internet dar și teme legate răspunderea penală a minorilor și consecințele pe care le poate avea un comportament delincvent asupra evoluției unui tânăr.

O altă temă a discuțiilor a fost cea legată de riscurile reprezentate de consumul de droguri și de anturajele periculoase care pot influența, în mod negativ, destinul unui tânăr.

Minorilor li s-a recomandat să manifeste un comportament adecvat, astfel încât vacanța mare să le aducă doar amintiri frumoase.

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile preventive pe tot parcursul vacanței de vară, astfel încât tinerii să fie informați cu privire la adoptarea unei conduite sigure.

Pentru preîntâmpinarea implicării în astfel de evenimente, Poliția Română recomandă elevilor următoarele:

-Nu lega prietenii cu persoane care au un comportament antisocial, care te îndeamnă la lucruri rele!
-Nu întotdeauna când prietenii îți spun că este OK, ești în siguranță!
-Nu răspunde la violență cu violență!
-Dacă ești martorul unei fapte de violență, nu ține secret, povestește-le părinților sau unei persoane care poate interveni pentru soluționarea situației!
-Nu primi sume de bani sau cadouri de la persoane necunoscute și nu le oferi informații despre locul în care locuiești sau despre programul tău și al părinților!
-Dacă cineva te amenință sau te șantajează, spunând că le va face rău apropiaților tăi, povestește-le părinților, care vor găsi o rezolvare!
-Respingeți propunerile cunoscuților de a participa la „distracții” ce presupun consumul de tutun, alcool sau substanțe psihoactive! Fii COOL spunând NU!
-Nu te juca pe partea carosabilă a drumurilor publice!
-Traversează numai prin locurile marcate, pe culoarea verde a semaforului și asigură-te înainte de a o face!
-Nu folosi telefonul mobil atunci când traversezi!
-Atunci când te plimbi cu bicicleta sau trotineta asigură-te că aceasta funcționează, că ești echipat corespunzător, cunoști și respecți regulile de circulație!

De asemenea, părinților le sunt făcute următoarele recomandări:

-Nu lăsați nesupravegheați copii mai mici de 12 ani!
-Asigurați-vă că aceștia vă cunosc numele complet și numerele de telefon!
-Să știți în permanență unde se află copilul dumneavoastră!
-Să-i cunoașteți grupul de prieteni cu care își petrece timpul și discutați cu părinții acestora!
-Nu-i permiteți copilului să rămână afară până noaptea târziu!
-Verificați de câți bani de buzunar dispune și pe ce îi cheltuiește!
-Dacă vine acasă cu obiecte de valoare, verificați proveniența acestora!
-Fiți atenți la modificările comportamentale și manifestați deschidere în ascultarea activă și înțelegerea problemelor cu care se confruntă copilul dumneavoastră pentru identificarea, împreună cu acesta, a celor mai bune modalități de soluționare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Potop” de oferte de cazare în Alba pe platformele online specializate: În realitate, doar 107 persoane fizice înregistrate la AJFP Alba ca închiriind spații pentru turism, în anul 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Potop” de oferte de cazare în Alba pe platformele online specializate: În realitate, doar 107 persoane fizice înregistrate la AJFP Alba ca închiriind spații pentru turism, în anul 2023 Pe platformele online specializate este plin de oferte de cazare în Alba. În realitate, doar 107 persoane fizice erau înregistrate la AJFP Alba ca închiriind spații […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea