Îmbunătățirea eficienței energetice a bazinului olimpic din Alba Iulia: Licitația pentru documentația tehnico-economice, de peste 150.000 de lei, lansată în SEAP
Îmbunătățirea eficienței energetice a bazinului olimpic din Alba Iulia: Licitația pentru documentația tehnico-economice, de peste 150.000 de lei, lansată în SEAP
Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de elaborare a documentației tehnico-economice, în cadrul proiectului „Soluţii inovative de îmbunătăţire a eficienţei energetice a bazinului olimpic de înot din Alba Iulia”. Valoarea totală estimată a investiției este de 154.429,96 de lei, fără TVA.
Conform Strategiei pentru mobilizarea investiţiilor în renovarea fondul de clădiri existente, în România, consumul de energie în sectorul clădirilor (locuinţe, sectorul terţiar, inclusiv clădiri publice) reprezintă 45% din consumul total de energie, clădirile nerezidentiale totalizând circa 1.508 mii tep (16% din total).
Potenţialul de economisire în clădiri este semnificativ, însumând 50-70% faţă de valorile de consum actuale. în particular, potenţialul de eficienţă energetică la nivelul clădirilor publice (fără a include spitalele), este în medie de 55% pentru măsurile de încălzire şi 40% pentru energia electrică, în condiţiile în care sistemele de asigurare a confortului interior se reduc în cele mai multe cazuri doar la cel de încălzire, ventilaţia şi aerul condiţionat nefiind prezente, iar iluminatul artificial având parametri luminotehnici sub valorile minime din standarde.
Principalul rezultat preconizat ca urmare a promovării investiţiilor în clădirile publice îl constituie creşterea confortului (prin creşterea calităţii aerului interior, încălzire adaptată în sezonul rece, răcire în sezonul cald, iluminat interior conform standardelor), reducerea consumului de energie primară şi subsecvent, reducerea emisiilor de CO2 şi costurilor energetice.
Scopul proiectului: „Soluţii inovative de îmbunătăţire a eficienţei energetice a bazinului olimpic de înot din Alba lulia”, este acela de a îmbunătăţi eficienţa energetică a celui mai mare consumator municipal de energie, de a reduce nivelul emisiilor de gaze de seră şi costurile de operare, asigurând în acelaşi timp cele mai bune condiţii de desfăşurare a activităţilor specifice.
Rezultate estimate:
Efectul pozitiv previzionat prin realizarea obiectivului de investiţii este reflectat prin principalele rezultate urmărite prin implementarea proiectului:
• Reducerea consumului de energie cu: 1.632,66 MWh/an (de la 2.197 MWh/an);
• Reducerea emisiilor de C02 cu: 336 tone/an (de la 478 t/an);
• Economii prin adoptarea măsurilor de eficienţă energetică propuse prin auditul energetic: 63.926,54 euro/an (de la 85.989 euro/an).
Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de persoanele tinere şi adulte, cetăţeni, vizitatori sau turişti care pot accesa facilităţile oferite de bazinul olimpic de înot în cadrul pregătirii şi competiţiilor sportive, sau pentru activităţi de învăţare a înotului sau relaxare. Având în vedere numărul redus de bazine olimpice de înot la nivel naţional, prezenţa locală a unui astfel de complex este benefică pentru pregătirea sportivă şi îmbunătăţirea stării de sănătate a cetăţenilor.
Valoare estimată maximă a achiziţiei: 154.429,96 lei fără TVA, cu respectarea tuturor pragurilor maxime menţionate mai jos pentru fiecare serviciu în parte, după cum urmează:
Servicii elaborare documentaţie faza DALI (inclusiv expertiză tehnică, avize, acorduri, studii): 18.603,53 lei fără TVA;
Servicii elaborare documentaţie faza DTAC + Autorizaţie construire + DTOE: 35.966,82 lei fără TVA;
Servicii elaborare documentaţie faza PT + DDE: 83.323,14 lei fără TVA;
Servicii de Asistenţă tehnica pe perioada de execuţie a lucrărilor, Certificat performanta energetica, Documentaţie de finalizare: 16.536,47 lei fără TVA.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte Traficul rutier va fi închis pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza condițiilor meteo extreme. Potrivit DRDP Brașov, rafalele de vânt puternic au doborât mai mulți copaci […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan