Rămâi conectat

Ştirea zilei

Îmbunătățirea eficienței energetice a bazinului olimpic din Alba Iulia: Licitația pentru documentația tehnico-economice, de peste 150.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Îmbunătățirea eficienței energetice a bazinului olimpic din Alba Iulia: Licitația pentru documentația tehnico-economice, de peste 150.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de elaborare a documentației tehnico-economice, în cadrul proiectului „Soluţii inovative de îmbunătăţire a eficienţei energetice a bazinului olimpic de înot din Alba Iulia”. Valoarea totală estimată a investiției este de 154.429,96 de lei, fără TVA.

Conform Strategiei pentru mobilizarea investiţiilor în renovarea fondul de clădiri existente, în România, consumul de energie în sectorul clădirilor (locuinţe, sectorul terţiar, inclusiv clădiri publice) reprezintă 45% din consumul total de energie, clădirile nerezidentiale totalizând circa 1.508 mii tep (16% din total).

Potenţialul de economisire în clădiri este semnificativ, însumând 50-70% faţă de valorile de consum actuale. în particular, potenţialul de eficienţă energetică la nivelul clădirilor publice (fără a include spitalele), este în medie de 55% pentru măsurile de încălzire şi 40% pentru energia electrică, în condiţiile în care sistemele de asigurare a confortului interior se reduc în cele mai multe cazuri doar la cel de încălzire, ventilaţia şi aerul condiţionat nefiind prezente, iar iluminatul artificial având parametri luminotehnici sub valorile minime din standarde.

Principalul rezultat preconizat ca urmare a promovării investiţiilor în clădirile publice îl constituie creşterea confortului (prin creşterea calităţii aerului interior, încălzire adaptată în sezonul rece, răcire în sezonul cald, iluminat interior conform standardelor), reducerea consumului de energie primară şi subsecvent, reducerea emisiilor de CO2 şi costurilor energetice.

Scopul proiectului: „Soluţii inovative de îmbunătăţire a eficienţei energetice a bazinului olimpic de înot din Alba lulia”, este acela de a îmbunătăţi eficienţa energetică a celui mai mare consumator municipal de energie, de a reduce nivelul emisiilor de gaze de seră şi costurile de operare, asigurând în acelaşi timp cele mai bune condiţii de desfăşurare a activităţilor specifice.

Rezultate estimate:

Efectul pozitiv previzionat prin realizarea obiectivului de investiţii este reflectat prin principalele rezultate urmărite prin implementarea proiectului:

• Reducerea consumului de energie cu: 1.632,66 MWh/an (de la 2.197 MWh/an);

• Reducerea emisiilor de C02 cu: 336 tone/an (de la 478 t/an);

• Economii prin adoptarea măsurilor de eficienţă energetică propuse prin auditul energetic: 63.926,54 euro/an (de la 85.989 euro/an).

Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de persoanele tinere şi adulte, cetăţeni, vizitatori sau turişti care pot accesa facilităţile oferite de bazinul olimpic de înot în cadrul pregătirii şi competiţiilor sportive, sau pentru activităţi de învăţare a înotului sau relaxare. Având în vedere numărul redus de bazine olimpice de înot la nivel naţional, prezenţa locală a unui astfel de complex este benefică pentru pregătirea sportivă şi îmbunătăţirea stării de sănătate a cetăţenilor.

Valoare estimată maximă a achiziţiei: 154.429,96 lei fără TVA, cu respectarea tuturor pragurilor maxime menţionate mai jos pentru fiecare serviciu în parte, după cum urmează:

Servicii elaborare documentaţie faza DALI (inclusiv expertiză tehnică, avize, acorduri, studii): 18.603,53 lei fără TVA;

Servicii elaborare documentaţie faza DTAC + Autorizaţie construire + DTOE: 35.966,82 lei fără TVA;

Servicii elaborare documentaţie faza PT + DDE: 83.323,14 lei fără TVA;

Servicii de Asistenţă tehnica pe perioada de execuţie a lucrărilor, Certificat performanta energetica, Documentaţie de finalizare: 16.536,47 lei fără TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea