Iaurtul de oaie din Câlnic, de la ferma Bârsan, a ajuns la Berlin. Este 100% natural, autentic și sănătos!
Iaurtul de oaie din Câlnic de la ferma Bârsan a ajuns la Berlin. Este 100% natural, autentic și sănătos!
Iaurtul de la ferma Bârsan, din comuna Câlnic județul Alba, alături de alte produse românești, cum ar fi: Magiun de prune Topoloveni –IGP, Salam de Sibiu –IGP, Telemea de Ibăneşti – DOP, Novac afumat din Țara Bârsei – IGP, Scrumbie de Dunăre afumată – IGP, Cârnaţi de Pleşcoi – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, Caşcaval de Săveni – IGP, Salată cu icre de știucă de Tulcea – IGP, Salată tradițională cu icre de crap – STG, Plăcintă dobrogeană – IGP, Pită de Pecica – IGP, Salinate de Turda – IGP, a ajuns la Berlin, la expoziția internațională din “Săptămâna verde 2025”
Expoziția „Săptămâna Verde 2025” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial.
”Descoperiți gustul autentic al tradiției din Transilvania!
Printre produsele expuse la ediția 2025 a expoziției ,,Săptămâna Verde” de la Berlin se află iaurtul de oaie din Câlnic a cărui denumire va urma etapele înregistrării pe un sistem de calitate european.
Citește și: O delicatesă după o rețetă veche ciobănească, inspirație pentru bucătarii cu diplomă
Ferma Bârsan din satul Câlnic, județul Alba, produce cu mândrie iaurtul de oaie din Câlnic, un produs 100% natural, realizat din lapte integral de la oile din rasa Assaf, recunoscută pentru calitatea excepțională a laptelui.
Natural, autentic și sănătos – iaurtul are un conținut de 6% grăsime și este fabricat după o rețetă tradițională, folosind utilaje moderne achiziționate prin fonduri europene. Procesul atent de producție include pasteurizarea, fermentarea în condiții ideale și ambalarea în borcane de sticlă prietenoase cu mediul.
Inspirație locală – Eticheta iaurtului poartă imaginea Cetății Câlnic, o comoară medievală din Transilvania, simbol al comunității și istoriei locale.
Alegând iaurtul de Oaie din Câlnic, puteți sprijini o afacere de familie, tradiția românească și valorile autentice ale satului transilvănean.” au scris reprezentanții MADR.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Cunoscutul Tristan Tate „a luat Lumină” de la albaiulianul Ioan Lazăr, în noaptea de Paște 2025, la biserica românească din Dubai
Cunoscutul Tristan Tate „a luat Lumină” de la albaiulianul Ioan Lazăr, în noaptea de Paște 2025, la biserica românească din Dubai La Biserica Ortodoxă Română din Dubai a fost fost arhiplin de români în noaptea de Paște 2025. Mulți dintre conaționali au ales să petreacă sărbătorile pascale 2025 în Dubai, cea mai mare parte dintre […]
Cum s-ar putea dezvolta Alba precum Făt-Frumos punând taxe vamale marca Donald Trump pentru celelalte județe: Scenariu imaginat de profesorul de economie Cristian Păun
Cum s-ar putea dezvolta Alba precum Făt-Frumos punând taxe vamale marca Trump pentru celelalte județe: Scenariu imaginat de profesorul de economie Cristian Păun Profesorul de economie Cristian Păun, originar din județul nostru, a imaginat un scenariu de dezvoltare a Albei prin aplicarea unor taxe vamale marca Donald Trump pentru celelelate județe ale țării. Mai în […]
VIDEO | Parcul fotovoltaic de la Teiuș, cel mai mare proiect pe energie din PNRR, ar urma să fie pus în funcțiune în aprilie 2025
Parcul fotovoltaic de la Teiuș, cel mai mare proiect pe energie din PNRR, ar urma să fie pus în funcțiune în aprilie 2025 Parcul fotovoltaic de la Teiuș, cel mai mare proiect pe energie din PNRR, ar urma să fie pus în funcțiune până la sfârșitul lunii aprilie 2025, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja. […]
FOTO | Mersul după ouă roșii, obicei pascal pus în practică și de Paștele 2025 în Lancrăm: Copilașii, în prim-plan
Mersul după ouă roșii, obicei pascal pus în practică și de Paștele 2025 în Lancrăm: Copilașii, în prim-plan În prima zi de Paşte uliţele multor sate din Transilvania sunt încă pline de copilași, care merg după ouă vopsite la cunoscuţi. Obiceiul mersului după ouă roșii a fost pus din nou în practică, potrivit tradiției locului, […]
FOTO | De la pupuri cu varză, ceapă, brânză și lobodă, la friptură de ied și porc: Bunătăți de Paște 2025 preparate cu dragoste la Cricău
De la pupuri cu varză, ceapă, brânză și lobodă, la friptură de ied și porc: Bunătăți de Paște 2025 preparate cu dragoste la Cricău Într-o familie din Cricău, județul Alba, a devenit o tradiție ca preparatele pentru masa de Paște să fie extrem de diverse și, mai ales, să fie gătite exclusiv în propria gospodărie. […]