Rămâi conectat

Sport

Iarina Axinte a debutat în naționala României, în amicalul cu Estonia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iarina Axinte, talentata ridicătoare de doar 18 ani a campioanei Volei Alba Blaj, a debutat în prima reprezentativă a României, în meciul amical câștigat cu Estonia, scor 3-o.

Din lotul primei naționale mai fac parte Raisa Ioan și Paula Partnoi, ambele echipiere ale formației din „Mica Romă”

Reprezentativa „tricoloră” s-a pregătit în luna iulie la Blaj, iar în această perioadă dispută 3 jocuri de verificare cu Estonia, una dintre gazdele Euro 2023.

Conform FRV, la Paide. România a câștigat lejer primele două seturi, ambele încheiate la 17. În setul 3, gazdele au pus mai multe probleme, au condus cu 8-3, 21-19, dar ”tricolorele” au revenit și au ajuns primele la 25: 25-23! Cele două conduceri tehnice au convenit apoi să se mai joace un set, câștigat tot de România, 25-23. Elizabet Inneh a fost principala realizatoare a României cu 22 de puncte, urmată de Adelina Ungureanu 18, Raisa Ioan 11, Adriana Matei 10, Iarina Axinte 4, Dalia Vîrlan 4, Rodica Buterez 1.

În al doilea joc, în care cei doi selecționeri au jucat exclusiv cu voleibalistele care nu intraseră în prima zi, gazdele s-au impus cu 3-1. A fost un joc-școală, în care antrenorul Guillermo Naranjo Hernandez nu le-a folosit pe Adelina Ungureanu, Elizabet Inneh, Raisa Ioan, Dalia Vîrlan, Mihaela Albu, Adriana Matei, iar Iarina Axinte a intrat doar la serviciu. Mai mult, secundul grec Sotiris Gkotsis a jucat în zona 4 în seturile 3 și 4, fără să facă rotație. Au punctat pentru România: Iuna Zadorojnai 26 de puncte, Daiana Roman 11, Sorina Miclăuș 11, Denisa Ionescu 5, Rodica Buterez 5, Marisa Radu 1. Meciul 3 între Estonia și România se va juca sâmbătă, de la ora 12:00.

Din Estonia, ”tricolorele” vor pleca direct în Ungaria, acolo unde vor susține alte trei partide amicale.Apoi, în 9 și 10 august, la Blaj, în Sala Polivalentă este sunt două teste cu Slovenia.
foto FRV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea