Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Iarina Axinte a debutat în naționala României, în amicalul cu Estonia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iarina Axinte, talentata ridicătoare de doar 18 ani a campioanei Volei Alba Blaj, a debutat în prima reprezentativă a României, în meciul amical câștigat cu Estonia, scor 3-o.

Din lotul primei naționale mai fac parte Raisa Ioan și Paula Partnoi, ambele echipiere ale formației din „Mica Romă”

Reprezentativa „tricoloră” s-a pregătit în luna iulie la Blaj, iar în această perioadă dispută 3 jocuri de verificare cu Estonia, una dintre gazdele Euro 2023.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform FRV, la Paide. România a câștigat lejer primele două seturi, ambele încheiate la 17. În setul 3, gazdele au pus mai multe probleme, au condus cu 8-3, 21-19, dar ”tricolorele” au revenit și au ajuns primele la 25: 25-23! Cele două conduceri tehnice au convenit apoi să se mai joace un set, câștigat tot de România, 25-23. Elizabet Inneh a fost principala realizatoare a României cu 22 de puncte, urmată de Adelina Ungureanu 18, Raisa Ioan 11, Adriana Matei 10, Iarina Axinte 4, Dalia Vîrlan 4, Rodica Buterez 1.

În al doilea joc, în care cei doi selecționeri au jucat exclusiv cu voleibalistele care nu intraseră în prima zi, gazdele s-au impus cu 3-1. A fost un joc-școală, în care antrenorul Guillermo Naranjo Hernandez nu le-a folosit pe Adelina Ungureanu, Elizabet Inneh, Raisa Ioan, Dalia Vîrlan, Mihaela Albu, Adriana Matei, iar Iarina Axinte a intrat doar la serviciu. Mai mult, secundul grec Sotiris Gkotsis a jucat în zona 4 în seturile 3 și 4, fără să facă rotație. Au punctat pentru România: Iuna Zadorojnai 26 de puncte, Daiana Roman 11, Sorina Miclăuș 11, Denisa Ionescu 5, Rodica Buterez 5, Marisa Radu 1. Meciul 3 între Estonia și România se va juca sâmbătă, de la ora 12:00.

Din Estonia, ”tricolorele” vor pleca direct în Ungaria, acolo unde vor susține alte trei partide amicale.Apoi, în 9 și 10 august, la Blaj, în Sala Polivalentă este sunt două teste cu Slovenia.
foto FRV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea