Rămâi conectat

Curier Județean

„Hristos a Înviat!” – salutul credincioşilor timp de 40 de zile de la Paşti. Nu se mai îngenunchează până în 29 mai

Dragoş Suciu

Publicat

în

InviereaTimp de 40 de zile credincioşii salută „Hristos a Înviat”, iar răspunsul este „Adevărat a Înviat”. Datorită bucuriei Învierii, în biserici nu se mai îngenunchează până în 29 mai.

Învierea Domnului reprezintă un moment de bucurie şi fericire şi de aceea până la Înălţare în biserici nu se îngenunchează. Îngenuncherea este semn al pocăinţei şi al supunerii depline. Omul îngenuncheat îşi asumă starea nefirească în care a ajuns din cauza păcatului, îşi plânge aceasta stare, ca să redobândească starea de dinainte de păcat. În vechime, îngenuncherea în pridvorul bisericii era una din cele patru trepte de canonişire pentru păcatele grave.

Înălţarea Domnului este prăznuita la 40 de zile după Înviere, in Joia din săptămâna a VI-a, după Pasti. Este cunoscută în popor şi sub denumirea de Ispas. Din acea zi creştinii se vor saluta cu „Hristos S-a înălţat!” şi „Adevărat S-a înălţat!”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea