Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Furtuna Larisa ajunge în România! Cod galben de ploi, viscol și ninsori ÎN TOATĂ ȚARA

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Furtuna Larisa ajunge în România! Cod galben de ploi, viscol și ninsori ÎN TOATĂ ȚARA

Furtuna Larisa „răvășește” vestul si centrul Europei, iar de astăzi, 11 martie, va ajunge în România. În Marea Britanie, traficul a fost blocat ore bune pe mai multe artere din cauza acestei furtuni, care a împrăştiat zăpadă pe carosabil.

Autortităţile engleze au emis avertizări de cod portocaliu pentru nordul Angliei, dar şi alte regiuni, unde sunt așteptate „perturbări semnificative” ale transporturilor și alimentării cu energie electrică.

Şi la noi în ţară, este deja în vigoare un cod galben de ploi abundente, la care se adaugă şi de unul de vânt şi chiar de viscol în zona montană

„De la ora 12:00, de astăzi, și până mâine dimineață, la ora 8:00, vorbim pentru partea de vest a Carpaților Meridionali de o atenționare meteorologică de Cod galben ce vizează ploi sub formă de averse, ploi care vor favoriza și topirea stratului de zăpadă.

Cantitățile de apă vor fi de 20-25 de litri pe metrul pătrat, izolat, peste 30 de litri pe metrul pătrat, la altitudini de peste 1.800m.

De mâine dimineață, de la ora 8:00 până duminică la ora 15:00 vorbim de o atenționare meteorologică de cod galben pentru toată țara, pentru că vântul va avea local intensificări cu viteze de 50-65km/h izolat peste 70km/h iar în Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei sau zona deluroasă a Crișanei, pe parcursul serii și în noaptea de sâmbătă se duminică vorbim și de precipitații mixte.

La munte, rafalele vor avea viteze mai mari 70-80km/h iar pe creste 90-110km/h și treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol”, a declarat directorul general ANM, Elena Mateescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici Cetatea Alba Carolina s-a transformat într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield, 18-19 mai! Alba Iulia este primul oraș din cele 10 din România prin care evenimentul urmează să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea