Fundația Comunitară Alba vrea să sprijine tineri talentați din județ, prin Fondul Genius
Fundaţia Comunitară Alba a lansat, în cadrul evenimentului “Cină pentru Comunitate”, un fond în care se vor strânge resurse pentru tineri talentați din județul Alba. Denumit Fondul Genius, acesta va fi un fond permanent al fundației, iar după ce va fi capitalizat, din el vor fi anual acordate burse unor tineri talentați care au nevoie de susținerea comunității.
Găzduit de cochetul restaurant al Hotelului “La Maison de Caroline”, evenimentul “Cină pentru Comunitate” a adus împreună treizeci de membri ai comunității care sunt nu doar un exemplu de succes pentru cei din jur, ci mai ales care doresc, prin exemplul lor personal, să sprijine comunitatea din care fac parte și tinerii ei talentați.
A fost nu doar o cină informală desfășurată într-o ambianță deosebită, ci mai ales o seară în care oameni de succes din diferite domenii (business, administrație publică, artă sau juridic) au răspuns pozitiv invitației membrilor din board-ul si staff-ul Fundației Comunitare Alba de a se alătura aceastei campanii de strângere de fonduri pentru tinerii talentați. Și pentru că întreg evenimentul le-a fost dedicat, tinerii talentați nu puteau să lipsească, chitaristul Alexandru Ștefănoiu și micul șahist Radu Țâmpea fiind invitații de onoare ai serii.
Alexandru Ștefănoiu i-a fermecat pe invitați cu virtuozitatea chitarei clasice, de pe ale cărei strune s-au revărsat “Estudio de Velocidad” al lui Francisco Tarrega, „Asturias” de Isaac Albeniz, dar și fragmente din opera Carmina Burana, sau din Suita Koyunbaba pentru chitară al lui Carlo Domeniconi. Absolvent în acest an al Liceului de Muzică și Arte Plastice, Alexandru a început chitara la vârsta de 11 ani, obținând numeroase premii la concursurile zonale și naționale la care a participat. A urmat cursuri de măestrie cu mari interpreți ai lumii chitaristice naționale și internaționale, iar visul său este acela de a deveni doctor în muzică și un profesor de prestigiu.
La numai șapte ani, Radu Ţâmpea este deja un talent confirmat al șahului albaiulian, câştigând detaşat, la începutul acestui an, titlul de campion național școlar la categoria lui de vârstă, campionatul fiind organizat sub patronajul marii maestre internaţionale Elisabeta Polihroniade. Acest succes i-a asigurat participarea la Campionatul Mondial Școlar desfășurat în Grecia, unde a obținut o clasare meritorie. Radu participă regulat la competiţii pentru juniori de categorii mai mari de vârstă, precum şi în turnee pentru adulţi, ceea ce îl face să acumuleze o experiență deosebită, materializată prin câștigarea în ultimele luni a unor competiții importante. De altfel, la evenimentul de lansare a Fondului Genius, Radu nu s-a putut dezlipi de tabla de șah, unii invitați încumetându-se să-l provoace la scurte partide.
Sprijinul promis pentru Fondul Genius, în acest an, de participanții la “Cină pentru Comunitate” se ridică la 7100 lei, alți 2000 lei reprezentând matching-ul oferit în cadrul evenimentului de Fundația Comunitară Alba pentru donațiile importante. Din aceste sume, 5500 lei au intrat deja în fond, alți 1200 lei fiind direcționați de unul dintre donatori spre susținerea administrativă a fondului.
În toamna acestui an va fi realizat un al doilea eveniment “Cină pentru comunitate”, urmând ca până la sfârșitul anului Fundația Comunitară Alba să strângă resursele necesare demarării acordării, prin Fondul Genius, a primelor burse destinate unor tineri talentați din județul nostru.
Fundația Comunitară Alba mulțumește partenerilor săi în organizarea acestui eveniment: Asociația pentru Relații Comunitare, Fundația Comunitară Cluj și Hotelul “La Maison de Caroline”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]