Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Zona centrală a municipiului Alba Iulia, ”neatinsă” după Revoluție, își schimbă ”fața”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Zona centrală a municipiului Alba Iulia, ”neatinsă” în anii de după Revoluție, se află acum în plin proces de modernizare. În ultima perioadă, toată atenția s-a orientat spre Cetatea Alba Carolina, în vreme ce, zona centrală, probabil la fel de importantă, a fost lăsat de izbeliște.

zona centrala municipiul Alba Iulia11După aproximativ 3 luni de la demararea proiectul au apărut și îmbunătățiri. Primii beneficiari în acest sens sunt șoferii, care au mai multe locuri de parcare, în apropierea magazinului Unirea. Locurile de staționare pentru taximetriști au fost de asemenea pavate.

Întregul proiect de modernizare ar urma să fie finalizat în 12 luni.

Prima etapa este dedicată executarii lucrărilor tehnice, a rețelelelor subterane și a celor de iluminat public și relocarii unor conducte. În partea a doua urmează lucrarile de design urban și peisagistică: amenajarea locurilor de relaxare pentru pietoni, a zonelor verzi cu plantatii joase și înalte, montarea unui sistem de irigatii precum și a unui mobilier urban nou.

O parte din trotuar a fost pavat cu piatră cubică, pavele din beton vibropresat compact şi tip grilă, toate montate pe o casetă refăcută în adâncime de aproximativ 60 cm.

Zona pietonală dintre magazinul Unirea și BCR va beneficia și de o pistă pentru bicicliști.

Valoarea totală a contractului de lucrari încheiat cu Elis Pavaje este de 4,67 milioane de lei, dintre care 1,4 milioane sunt prevazuți pentru acest an. Finanţarea investiţiei va fi asigurată din bugetul local şi alte surse constituite conform legii.

Proiectul, constă în reconfigurarea strazii centrale Tudor Vladimirescu, a zonelor pietonale si a celor verzi, reamenajarea intersectiilor, precum si amenajarea a doua sensuri giratorii și a peste 133 de parcari, pe laturile estica si vestica ale strazii.

La final, partea intens circulată din faţa sediilor BCR şi magazinului Unirea ar urma să fie înfrumuseţată şi modernizată, pentru a deveni atât funcţională, cât şi atractivă pentru locuitori şi vizitatori.

[nggallery id=2751]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE VIDEO | Incident GRAV în comuna Avram Iancu: O fetiță de 3 ani, cu traumatisme severe, după ce a căzut de la 5 metri. Este transportată la Târgu Mureș cu elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident GRAV în comuna Avram Iancu: O fetiță de 3 ani, cu traumatisme severe, după ce a căzut de la 5 metri. Este transportată la Târgu Mureș cu elicopterul SMURD Un incident grav a avut loc joi după-masa, în comuna Avram Iancu. Un copil de doar 3 ani a suferit traumatisme severe după ce a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea