FOTO: Zilele municipiului Sebeș, Ediția 2018. Festivitatea de deschidere din grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” a fost una specială, într-un cadru de poveste

Joi, 16 august 2018, grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeş a găzduit festivitatea de deschidere a Zilelor Municipiului Sebeş, ediţia 2018, o ediţie care promite a fi una specială din toate punctele de vedere.

În prezenţa unui public numeros, într-un cadru parcă de poveste, animat de supramarionete îmbrăcate în costume tradiţionale româneşti, festivitatea a început prin intonarea Imnului Naţional, continuată cu un scurt moment de Te-Deum. În mesajul său, primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, a transmis că această sărbătoare este un moment special, în care trebuie să ne mândrim cu toţii de oamenii, patrimoniul cultural şi valorile locale şi că este dedicată întregii comunităţi căci, sufletul unui oraş trăieşte prin oamenii săi.

ELIT

La eveniment au participat, onorând invitația primarului Dorin Nistor: primarul Municipiului Alba Iulia, dl. Mircea Hava, președintele Consiliului Județean Alba, dl. Ion Dumitrel, prefectul județului Alba, dl. Dănuț Hălălai.

Continuând o tradiţie locală, în semn de apreciere faţă de acei membrii ai comunităţii care s-au remarcat pe diverse planuri, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sebeş au conferit o serie de premii. Au fost premiaţi elevii care au obţinut rezultate deosebite atât la evaluarea naţională, cât şi la examenul de Bacalaureat (este vorba despre Ana-Maria Dreghiciu, Ana-Marina Ştefan, Diana Oltean şi Claudiu-Mihai Moldovan, toţi elevi ai Colegiului Naţional „Lucian Blaga” Sebeş), o parte din membrii Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Sebeş (este vorba despre Alin Buta, Gheorghe Bălgrădean, Daniel Ghergheli, Ioana Lupşe, Giorgiana Raţ, Nicolae Schiau şi Constantin Todoran), domnul Gheorghe Vinţan pentru promovarea culturii româneşti peste graniţele ţării şi Flavia Sentea, o tânără gimnastă, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de Gimnastică Aerobică. Pe aceeaşi linie, domnului Gheorghe Ioan Iviniş i-a fost conferit titlul de „cetăţean de onoare” al Sebeşului, pentru activitatea de succes în domeniul economic pe plan local.

De remarcat este faptul că anul acesta Zilele Municipiului Sebeş sunt onorate de prezenţa delegaţiilor oraşelor înfrăţite şi a celor cu care sunt stabilite parteneriate în cadrul diverselor proiecte internaţionale: Gmina Tarnowiec (Polonia), Komárno (Slovacia), Komárom (Ungaria), Büdingen (Germania), Bruntal (Cehia), Turnitzsicea (Austria), Ardud (România).

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită prin momentele artistice, de folclor arhaic, oferite de grupul coordonat de Alex Pal.

Programul Zilelor Municipiului Sebeş se va derula în intervalul 17-19 august 2018 şi va cuprinde expoziţii, lansări de carte, târgul meşteşugarilor, concerte şi spectacole în aer liber (invitaţi fiind Direcţia 5, Ami, Guz, Lora, Lino Golden, Feli, Smiley, The Motans şi o serie de trupe locale), precum şi o mulţime de alte surprize pregătite de organizatori din drag de Sebeş, pentru Sebeş.

Programul complet pe www.zilelesebesului.ro

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...