Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Zi de mare sărbătoare în parohia Mătișești, protopopiatul Câmpeni: Noua capelă mortuară a fost binecuvântată

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Zi de mare sărbătoare în parohia Mătișești, protopopiatul Câmpeni: Noua capelă mortuară a fost binecuvântată

Sâmbătă, 26 octombrie 2024, când Sfânta noastră Biserică sobornicească și apostolească îl prăznuiește cu multă evlavie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, a fost zi de mare sărbătoare pentru credincioșii din parohia Mătișești, protopopiatul Câmpeni, care au sărbătorit hramul pitorescului locaș de cult aflat în centrul localității.

Citește și: FOTO | Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: Ce sfânt va fi pomenit în fiecare an la 27 octombrie

Cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un numeros sobor de preoți, în fruntea căruia s-a aflat părintele Petrișor Muntean, inspector eparhial. În cadrul slujbei, sfinția sa a rostit cuvântul de învățătură.

În continuare, a fost săvârșită slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din proximitatea bisericii parohiale. Edificiul a fost ridicat prin implicarea fostului preot paroh Gheorghe Nicolae Matei, a bunilor credincioși și a autorităților locale și centrale. Totul s-a încheiat cu o agapă frățească, la Căminul Cultural din localitate, unde au participat, alături de preoți și oficialități, un număr mare de credincioși.

Bunul Dumnezeu să-i răsplătească pe toți cei care s-au implicat moral și financiar la edificarea noii capele mortuare, iar bunilor credincioși din parohia Mătișești să le râduiască un nou preot paroh care să vegheze la buna desfășurare a vieții spirituale din acest sat binecuvântat al Munților Apuseni. Momentan, slujbele sunt săvârșite de către părintele pensionar Ioan Vesa. Transmite Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

La volanul unui autoturism, fără permis de conducere: Bărbat de 47 de ani, depistat de polițiștii din Zlatna

Cezar Lancrajan

Publicat

în

La volanul unui autoturism, fără permis de conducere: Bărbat de 47 de ani, depistat de polițiștii din Zlatna La data de 27 octombrie 2024, în jurul orei 10.15, polițiștii din Zlatna au oprit, pentru control, pe DJ 705 D, pe raza localității Almașu Mare, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea