Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Workshop „Schimb de experienţă între primăriile din conurbaţia Alba Iulia”, la Hotel Parc

Alexandra Mates

Publicat

în

Astăzi, 31 mai,  cu începere de la ora 10.00, în sala de conferinţe a Hotelului Parc din Alba Iulia se desfăşoară  workshop-ul ”Schimb de experienţă între municipalităţile semnatare ale Convenţiei Primarilor”, din cadrul proiectului CONURBANT. Evenimentul este organizat de Agenţia Locală a Energiei Alba  şi Primăria Municipiului Alba Iulia.

  În cadrul workshop-ului se prezintă Planurile de acţiune pentru energie durabilă – PAED a celor 4 autorităţi locale din judeţul Alba; oportunităţi de finanţare ale proiectelor de energie regenerabilă şi eficientă energetică; cadrul legislativ aferent. Workshop-ul este de asemenea un bun prilej pentru un util schimb de experienţă între autorităţi locale din România şi Italia fiind prezentate proiecte de succes din regiunea Padova – Italia.

 Deschiderea oficială a fost făcută de către Nicolaie Moldovan – city managerul municipiului Alba Iulia şi Florin Andronescu – directorul Agenţiei Locale a Energiei Alba. Sunt prezenţi la workshop  reprezentanţi ai autorităţilor publice, reprezentanţi români şi străini în domeniul energiei şi ai firmelor private de consultanţă în domeniu, reprezentanţi ai ADR Centru, precum şi primari ai comunelor din judeţul Alba, implicate în proiect.

 Au fost prezentate Planurile locale de Acţiune privind Energia Durabilă elaborate de ALEA pentru comunele Ighiu, Sântimbru, Berghin şi Ciugud, pornind de la experienţa dobândită a municipiului Alba Iulia în „Convenţia Primarilor”, ce stă la baza acţiunilor de utilizare eficientă a energiei.

 De la ora 10.20, Nicolaie Moldovan, city managerul municipiului Alba Iulia împreună cu George Leorincz – managerul de proiect CONURBANT au vorbit despre „Experienţa Municipiului Alba Iulia în Convenţia Primarilor – suport pentru comunităţile membre ale conurbaţiei Alba Iulia în realizarea PAED”, iar de la ora 10.40 Claudio Garbo – viceprimarul Municipiului Due Carrare (Padova, Italia) a vorbit despre „Integrarea inovativă a proiectelor de utilizare a resurselor regenerabile şi de economisire a energiei în Municipiul Due Carrare, Italia”.

 În continuare, Emil Nutiu, preşedinte Filiala Transilvania AAEC – România a adus în dezbatere aspecte legislative şi de finanţare privind eficienţa energetică în clădiri . De asemenea, reprezentantul ADR Centru Ovidiu Caba a vorbit despre iniţiativele ADR Centru de conturare a unei politici energetice la nivel regional dar şi despre acţiuni şi proiecte în sprijinul semnatarilor Convenţiei Primarilor.

 Conferinţa se află în curs de desfăşurare.

 Iată programul în continuare:

 12.00 – 12.40 –  Energia geotermală şi pompele de căldură utilizate pentru sistemele centralizate de încălzire şi răcire, publice sau private (Georicerche SRL Italia + Padova 3 SRL Italia

 12.40 – 13.10 – Energia solară: un mod de producere a energiei electrice, pe zi ce trece, tot mai eficient (Barbin Inipianti SRL  Padova Italia)

 13.10 – 13.40 – Modernizarea sistemelor de iluminat interior şi stradal utilizând tehnologia LED (ERAL SRL Italia + SC Aldia Systems SRL România)

 13.40 – 14.20 – Prânz

 14.20 – 14.50 – Un nou concept de cablare electrică interioară – soluţii moderne şi ieftine în construcţii civile

14.50 – 15.10 – Proiecte IEE în ajutorul tău ca semnatar al Covenant of Mayors – Covenant capaCITY, Meshartility (Ion Dogeanu – Directorul Agenţiei pentru Eficienţa Energetică şi Protecţia Mediului – AEEPM, Bucureşti)

 15.10 – 15.30 – Concluzii întâlnire

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat din Alba Iulia, REȚINUT de polițiști după ce și-a amenințat fosta concubină și a distrus încuietoarea porții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbat din Alba Iulia, REȚINUT de polițiști după ce și-a amenințat fosta concubină și a distrus încuietoarea porții Un bărbat din Alba Iulia a fost reținut de polițiști după ce și-a amenințat fosta concubină și a distrus încuietoarea porții. Citește și: Șofer din Alba, BEAT MANGĂ, prins de polițiști la volan: Avea o alcoolemie de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea