Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Volero Le Cannet 3-0, în turul sferturilor Cupei CEV | Victorie uriașă a echipei din „Mica Romă”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a făcut un meci mare la Tg. Mureș în manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei CEV și a învins de o manieră categorică pe Volero Le Cannet, scor 3-0 (25-19, 25-13, 25-15). Vicecampioana României are nevoie de două seturi în returul din Franța, programat miercuri, 2 februarie, la ora 21.00, pentru a accede în careul de ași al celei de competiții continentale (Eczacibasi a învins la Istanbul, 3-0, pe Uralochka-NTMK, din Rusia, și e aproape sigură calificată în semifinale, returul fiind azi, tot în Turcia).

O partidă de poveste au reușit echipierele „mândriei Albei”, cel mai bun joc sub comanda antrenorului Stevan Ljubičić, Volei Alba Blaj având 5 victorii din 5 partide în campania europeană și 4 succese la rând în 2022, în 3 competiții diferite.

Sunt foarte fericit pentru această victorie! A fost doar primul meci și va trebui să jucăm la același nivel și săptămâna viitoare, deoarece calificarea nu este încă decisă. Le mulțumesc suporterilor pentru că au creat o atmosferă foarte plăcută, care ne-a condus spre această mare victorie. Vreau să-mi felicit echipa pentru modul în care a abordat acest meci, cu concentrare maximă, cu multă motivație, iar eu sper că vom continua să jucăm la fel ca și în meciurile din campionatul intern”, a spus Stevan Ljubičić.

O partidă ce a durat doar 74 de minute, al cărei MVP a fost desemnată Gergana Dimitrova, cu cele mai multe puncte trecute în dreptul Victoriiei Russu – 20. Blajul a dominat la blocaje (5-1), ași (6-0), dar și la preluare (69 la sută reușită – 48 la sută), de partea cealaltă a fileului fiind și Maja Aleksic – 5 puncte.

Blajul a început ezitant disputa, vizitatoarele, lidere în Franța, distanțându-se la 11-5, dar a fost un simplu foc de paie. Gazdele au ridicat nivelul și-au îmbunătățit prestația, au reușit să egaleze la “15”, imediat preluând pentru prima dată conducerea (16-15) pe care nu au mai cedat-o până la final. A fost cea mai bună perioadă de joc, cu Victoriia Russu la serviciu și o serie excelentă de 6 puncte consecutive, și o detașare decisivă pe tabelă (22-16).

Descătușată, dar la fel de concentrată și determinată, reprezentanta României a dominat net și setul secund în care a controlat ostilitățile în mod clar (12-6, 15-8, 17-10 și 19-12), Adversarele au fost depășite la toate capitolele de o formație dezlănțuită, ce a făcut 2-0 la seturi după o demonstrație de forță. Echipa din “Mica Romă”  s-a menținut în față, nelăsând nicio șansă oponentelor, puse la colț de o formație căreia i-a ieșit totul. Blajul s-a dus glonț, la 12-6 și 16-8, 17-10 și 20-12, evoluând de o manieră entuziasmantă până la finele confruntării europene.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 8 puncte, Jovana Kocić – 4, Nađa Ninković – 11, Victoriia Russu – 20, Olga Strantzalli – 9, Slađana Mirković – 3, Milica Ivković – libero; au mai intrat Andreea Ispas – libero, Sorina Miclăuș; Daiana Roman, Andra Artin și Iarina Axinte, Jovana Cirković, Ștefania Cheluță, Noemi Moldovan.

Sâmbără, la ora 18.00, în Sala „Timotei Cipariu” e meci dificil cu CS Medgidia (participantă în Cupa Challenge) în etapa a 14-a a Diviziei A1

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj și CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea