Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Visul unei profesoare originară din Alba, răpusă la doar 34 de ani de o boală incurabilă, a prins viață la Sâncel: Peste 200 de copii participă la Școala de Vară Paulina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Visul unei profesoare originară din Alba, răpusă la doar 34 de ani de o boală incurabilă, a prins viață la Sâncel: Peste 200 de copii participă la Școala de Vară Paulina

Ediția a patra a Școlii de Vară Paulina, în memoria profesoarei Raluca Ana Medeșan, a început la Sâncel, județul Alba, satul natal al Ralucăi. Visul Ralucăi Ana Medeșan a fost să creeze o școală de vară autentică, bazată pe bucuria de a fi împreună și pe principiul că învățarea poate aduce și bucurie.

Ediția de anul acesta se desfășoară între 18 și 24 august și se concentrează pe zona emergentă a activităților de educație non-formală, una dintre direcțiile pe care Raluca și le dorea să le dezvolte în cariera sa profesională.

În cea de-a patra ediție a Școlii de Vară Paulina, 200 de copii din Sâncel și alte localități ale județului Alba, cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani, vor învăța, se vor distra și vor participa la ateliere de limba română, teatru, neuroștiințe, activități de învățare remedială, dezvoltare personală, activități practice, educație media, educație nonformală, educație financiară și activare civică, organizate de 30 de profesori și facilitatori din întreaga țară. Aceștia revin la Sâncel și în 2024 pentru a duce mai departe visul prietenei lor.

 

„Mă bucur că am reușit să organizăm cea de-a patra ediție a Școlii de Vară Paulina la Sâncel. Anul acesta, extindem proiectul și pentru grupa de vârstă preșcolară, adresându-ne unui număr mai mare de copii și, în fond, având un impact mai mare asupra comunității. Mă responsabilizează încrederea oferită de facilitatorii care revin, an de an, să lucreze alături de copii și simt că formăm o comunitate strâns unită în jurul unui deziderat comun: învățarea poate să aibă loc și cu bucurie”, a declarat Ioana Cătăuță, organizator al celei de-a patra ediții a Școlii de Vară Paulina și director al Școlii Gimnaziale „Ion Pop Reteganul” Sâncel.

De asemenea, anul acesta, între 23-24 august, are loc și Școala de Vară Paulina pentru profesori, un proiect gândit sub egida formării continue a cadrelor didactice. Școala de Vară Paulina pentru profesori oferă opt ore de experiențe de învățare și se finalizează cu un certificat de participare, care permite transferarea orelor în credite profesionale transferabile. Profesorii participanți la Sâncel vor avea oportunitatea de a lucra în ateliere cu Laura Popa (Finnish Teacher Training Centre), Otilia Calfa și Corina Chiorean (InimInstitute). Sâmbătă, 24 august, va avea loc și Conferința „Bucuria învățării”, care îi va aduce la Blaj pe Radu Szekely (Dare2Learn), Liliana Romaniuc (Asociația Română de Literație), Simona Baciu (InimInstitute) și pe psihologul Mihai Copăceanu, evenimentul fiind moderat de Oana Moșoiu. Mai multe detalii și înscrieri, chiar aici: https://forms.gle/QyJciTAayqJC8kzL7

„Raluca Ana Medeșan s-a dedicat profesorilor și a dorit să-i aducă la Sâncel, satul ei de suflet, și copiii acestuia să se bucure de oameni deosebiți, profesori altfel, creativi, schimbă-lume… Dar aducem profesori la Sâncel și pentru dezvoltarea lor, pentru crearea unei comunități profesionale a celor care învață continuu, pentru bucuria lor și a elevilor lor”, a declarat Oana Moșoiu, organizator al celei de-a patra ediții a Școlii de Vară Paulina și lector universitar doctor în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București.

Raluca Ana Medeșan a fost co-fondatorul proiectului „Profesorul digital”, doctorand în Științele educației la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București și implicată în mai multe proiecte pentru modernizarea predării și a carierei didactice. De asemenea, Raluca a fost co-creatorul programelor de „Managementul Carierei Didactice” și „Profesorul Digital” din cadrul Finnish Teacher Training Center, dar și inițiatorul pilotului „Pepper – asistent de învățare la Școala Finlandeză ERI Sibiu”.

Partenerii instituționali ai celei de-a patra ediții a Școlii de Vară Paulina de la Sâncel sunt Școala Gimnazială și Asociația de Părinți ai Școlii Gimnaziale „Ion Pop Reteganul” Sâncel, Primăria Sâncel și Consiliul Local Sâncel. Partenerii ediției a patra a Școlii de Vară Paulina de la Sâncel sunt Kangoo Pack, Albaco Exim, Ferma cu Omenie, Finnish Teacher Training Centre, Carmangeria Moldovan, Future Capital, Herlitz, Punctul.ro, IA Sibiu, Jidvei, Comunitatea MERITO, Editura Herald, BonaLux, Big Cip, Alpin57, Nefta, MontAna Popa și SC Valmircon SRL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la Valea Dobrii: A luat foc o anexă gospodărească. Intervin pompierii din Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU la Valea Dobrii: A luat foc o anexă gospodărească. Intervin pompierii din Câmpeni Un incendiu a izbucnit luni dimineața la o anexă gospodărească din Valea Dobrii. Au intervenit pompierii din Câmpeni. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată pe o stradă din Aiud: Intervin pompierii Secția de pompieri Câmpeni intervine cu trei autospeciale pentru localizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea