FOTO-VIDEO|Parada Skirt Bike 2016 la Alba Iulia: Peste 150 de bicicliste vesele, îmbrăcate în ii tradiționale, într-o promenadă pe străzile orașului pentru a promova mersul pe două roți
Peste 150 de bicicliste vesele și cochete, îmbrăcate în ii tradiționale, au defilat, sâmbătă, pe biciclete împodobite cu flori, baloane și alte accesorii chic, prin Cetatea Alba Carolina și pe principalele bulevarde din municipiul Alba Iulia, în cadrul celei de a IV-a ediții Skirt Bike. Cu atitudine și mult entuziasm, prin acest manifest reprezentatele sexului frumos au dorit să contribuie la efortul de a schimba percepția omului modern asupra vieții în urbe și a oferi un mijloc de transport sustenabil, ușor de replicat.
”SkirtBike este manifestul celei mai mari comunități de bicicliste, un manifest pentru normalitate, un proiect desfășurat în 12 orașe din România, care reprezintă o sursă de inspirație pentru multe femei din toată lumea”, precizează organizatorii.
Punctul de întâlnire al biciclistelor în acest an, la Alba Iulia, a fost esplanada din fața Obeliscului lui Horea Cloșca și Crișan, de unde au pornit apoi într-o paradă pe cele mai circulate bulevarde din municipiu, efectuând la final un tur complet al Șanțurilor Cetății Alba Carolina.
Multe dintre doamnele și domnișoarele aliniate la startul acestei parade pline de zâmbete și culoare au respectat tema ediției din acest an și au îmbrăcat ia tradițională, pe care au accesorizat-o cu fuste și coronițe de flori pe cap, tocuri sau teniși. Alături de fete au pedalat și câțiva ”cavaleri”, dar și copii, colorând împreună străzile orașului.
Parada s-a încheiat cu o tombolă desfășurată la un local din Cetatea Alba Carolina, iar premiul cel mare a fost o bicicletă Pegas.
Prima ediție a SkirtBike a avut loc la Alba Iulia în 2013, iar în ultimii doi ani peste 200 de persoane au promovat, prin participarea lor, voluntariatul, implicarea și mișcarea pentru sănătate și recreere. “Scopul acestui proiect este de a promova şi susține ciclismul ca stil de viaţă, prin intermediul unor evenimente de anvergură accesibile publicului larg, dar mai ales tinerilor” spun organizatorii evenimentului.
Evenimentul din acest an fost unul mai complex. În 24 august s-a organizat o pre-paradă, iar bicicliștii au pedalat până în satul Hăpria, aflat la 10 kilometri de Alba Iulia, unde se află un atelier de tradiții textile. Aici au descoperit cum se brodează un costum popular, având în vedere faptul că tema din acest an a fost IA tradițională.
În această dimineață s-a organizat atelierul de educație non-formală, ”Bicicleta pentru toți”, în cadrul căruia tinerii au învățat să folosească bicicleta ca mijloc de deplasare și regulile pe care trebuie să le respecte în trafic.
[nggallery id=2575]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Interes crescut pentru dezvoltarea regiunii cu ajutorul fondurilor europene gestionate de ADR Centru: 1564 de proiecte depuse până la finalul anului 2024, cu o valoare totală de aproape 2,1 miliarde de euro
Interes crescut pentru dezvoltarea regiunii cu ajutorul fondurilor europene gestionate de ADR Centru: 1564 de proiecte depuse până la finalul anului 2024, cu o valoare totală de aproape 2,1 miliarde de euro Activitatea ADR Centru în anul 2025 pornește de la bazele solide construite perioada de peste 26 de ani în care instituția și-a diversificat […]