Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Ziua Armatei Române 2022, sărbătorită la Alba Iulia: Un grup de elevi a venit din Municipiul Blaj pentru a depune o coroană de flori

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO VIDEO| Ziua Armatei Române 2022, sărbătorită la Alba Iulia: Un grup de elevi a venit din Municipiul Blaj pentru a depune o coroană de flori

Astăzi, 25 octombrie, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia avut loc un eveniment pentru sărbătorirea Zilei Armatei Române.

În cadrul acestui eveniment au luat parte un grup de copii care au venit tocmai din Municipiul Blaj, pentru a aduce un omagiu eroilor patriei.

„Am venit astăzi la Alba Iulia cu copiii de la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj, clasa a VI-a C, pentru a cinsti memoria eroilor patriei, a depune o jertfă de flori la Monumentul Eroilor cu ocazia Zilei Armatei”, a declarat profesor Mona-Carmen Cârnaț, dirigentele clasei a VI-a C.

YouTube video

Evenimentul a început la ora 10.00, cu intonarea Imnului Național, după care va urma slujba de pomenire a celor căzuţi pe câmpul de luptă pentru neam şi ţară, o alocuțiune a comandantului garnizoanei cu privire la semnificația Zilei Armatei României și o depunere de coroane de flori.

Ziua de 25 octombrie este pentru Armata Română o zi istorică. Este ziua când a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei, în 1944. Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic O vijelie puternică a făcut prăpăd la Sohodol. După zilele caniculare, furtunile lovesc cu la fel de multă putere mai multe zone din județ. Citește și: VIDEO | Natura s-a dezlănțuit vineri la Șibot: Ploaie torențială și rafale de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea