Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Repetiţii pentru PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie la ALBA IULIA. Cum va arăta defilarea de Ziua Naţională a României, în „Cealaltă Capitală”

Dragoş Suciu

Publicat

în

  • Paradă cu mașini de luptă, Transportoare blindate și aproape 1.000 de militari la Alba Iulia

parada 1 decembrie alba iulia03Toate drumurile duc la Alba Iulia de Ziua Națională a României 2014. Albaiulienii și românii care vor veni de 1 Decembrie 2014 în Capitala Marii Uniri vor avea ocazia să admire o paradă cu totul specială care, cu siguranță, le-a lipsit în ultimii ani, celor care admiră admiră spiritul cazon.

Duminică, de la ora 14.00, pe Bulevardul ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc o repetiție generală completă, la care au luat parte aproape 1.000 de militari din structurile Ministerului Apărării Naţionale, a Ministerului Afacerilor Interne  şi a Serviciului Român de Informaţii.

Actorii defilării au fost: Divizia 4 Infanterie „Gemina”, militarii de la Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani” din Dej, militarii Batalionului 317 Cercetare „VLĂDEASA”, detaşamentul reprezentând Batalionul 814 Tancuri “Mihai Vodă”, militarii Batalionului 26 Vânători de Munte „Avram Iancu”, Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej, militarii Batalionul 136 Geniu „Apulum”, studenţii Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, elevi ai școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Muresan” din Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al judeţului Alba, Inspectoratul Judeţean de  Jandarmi Alba.

Albaiulienii și turiștii care vor veni la Alba Iulia vor putea admira și Transportoare Amfibii Blindate B-33 „ZIMBRUL”, din dotarea B.811, Transportoare Amfibii Blindate de Cercetare model 1979, Transportoare Amfibii Blindate, cu aruncător calibru 82 mm, autocamioane DAC 665 T, maşini de luptă din cadrul complexului de Rachete Antiaeriene OSA-AKM, Instalaţii de aruncătoare  proiectile reactive, calibru 122 mm, 3 Vehiculule Uro Vamtac, din înzestrea B. 811, autospeciale din dotarea Batalionului 136 Geniu, Autospeciala de intervenţie – EOD de tip Uro Vamtac, autospeciale de intervenţie din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba și dispozitivul de defilare cu tehnică din dotarea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Așadar, la 96 de ani de la Marea Unire, toate drumurile duc în ”Cealaltă Capitală”. Parada de Ziua Națională va începe la ora 12.30 și se va desfășura pe Bulevardul ”1 Decembrie 1918”. La Alba Iulia va fi prezent și președintele ales al românilor, Klaus Iohannis.

Veniți la Alba Iulia, sărbătoriți Ziua Națională în Capitala de Suflet a tuturor românilor!

FOTO Alexandra Mateș, Dragoș Suciu

Revenim cu imagini

[nggallery id=2702]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Parada portului popular la Festivalul Internațional de Folclor din Aiud: Participă ansambluri folclorice din 9 țări

Bera Larisa

Publicat

în

LIVE VIDEO | Parada portului popular la Festivalul Internațional de Folclor din Aiud: Participă ansambluri folclorice din 9 țări Festivalul Internațional de Folclor Aiud, a ajuns la cea de-a XII-a ediție, și se desfășoară în perioada 25- 28 iulie 2024. Municipiul Aiud este gazda a peste 300 de dansatori și interpreți, membri ai ansamblurilor folclorice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea