Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: De 1 Mai, la Petrești, primăvara este vestită de cea mai longevivă fanfară din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

În localitatea Petrești din județul Alba, viața curge altfel, fiind amprentată la fiecare pas de bogata istorie a popoarelor săsești care au poposit aici de-a lungul istoriei. Cel mai puternic simbol, desprins din vremurile săsești este Fanfara Petrești, înființată în anul 1879, este cea mai longevivă fanfară a României, anul acesta aniversând 140 de ani glorioși de existență.

Fanfara a dăinuit în timp trecând prin cele două războaie mondiale și momente de declin, însă istoria bogată și notele muzicale de inspirație săsească și măreția sa nu au pălit niciodată.

În cinstea trecutului grandios și din dorința de a vesti venirea primăverii, Fanfara Petrești realizează anual în pași glorioși marșul de 1 Mai. Tradiție străveche, care se derulează ritualic de 140 de ani fără întrerupere, defilarea de 1 Mai începe în zorii zilei, la ora 6.00, instrumentiștii având haine de sărbătoare și șepci împodobite cu flori, simboluri ale primăverii.

Membrii fanfarei se strâng în cerc, simbol al unității, la intersecția străzilor 1 Mai, Mihai Viteazul și Valea Sebeșului, intonând vocal versurile melodiei Der Mai ist gekommen.

Apoi încep plini de entuziasm să colinde străzile Petreștiului,oprindu-se la fiecare poartă la care sunt întâmpinați de petreștenii iubitori de tradiție. Fanfara este însoțită de parada de biciclete împodobite cu hârtii pastelate și se manifestă printr-un ritm vesel de sărbătoare.

Așadar, de 1 Mai te invităm să trăiești o zi de poveste la Petrești, acolo unde timpul stă pe loc iar pe străzi răsună muzica a 140 de ani de istorie a neamului.

Fanfara Petrești s-a tranformat în anul 2010 în Asociația Fanfara Petrești fiind susținută prin sprijinul Primăriei Municipiului Sebeș și Consiliului Local Sebeș și prin devotamentul și entuziasmul celor 25 de membri, motivați de pasiunea pentru muzică, care fac posibilă continuitatea tradiției și culturii.

Până în prezent Fanfara Petrești a fost prezentă la zeci de activități culturale, marșuri oficiale precum și evenimente speciale, generând de fiecare dată o atmosferă perfectă, în ton cu emoțiile momentului.

https://youtu.be/MNMcIgUBmcI

Asociația Fanfara Petrești creează prin repertoriul bogat o atmosferă de sărbătoare perfectă pentru evenimentele marcante din viața oamenilor, fie ele fericite precum aniversări sau nunți cât și nefericite precum conducerea pe ultimul drum a celor dragi.

Asociația Fanfara Petrești


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliția Română, recomandări pentru șoferi și pietoni: Condiții de ploi torențiale și vijelii

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Poliția Română, recomandări pentru șoferi și pietoni: Condiții de ploi torențiale și vijelii Având în vedere prognoza meteo, care anunță instabilitate atmosferică accentuată, ploi torențiale și vijelii în zilele viitoare, Poliția Română informează conducătorii auto și pietonii cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive în trafic, în scopul reducerii riscului implicării în evenimente rutiere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea