FOTO-VIDEO: BARAJ în semifinala concursului de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală” 2017. Ce întrebări au primit elevii și care sunt echipele calificate în marea finală
Sala Unirii din Alba Iulia a găzduit luni, de la ora 9.00, semifinala concursului pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, ediția 2017. Anul acesta, au fost înscrise în concurs cinci echipe formate din elevi de la cinci licee din oraș, dintre care doar patru s-au calificat în marea finală.
Este vorba despre echipele de la Liceul de Arte ”Regina Maria”, Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul„ și Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”.
În semifinală, elevii au trebuit să răspundă la un set de 20 de întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia, concepute de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.
Și în acest an, echipa de la Liceul de Arte ”Regina Maria” a câștigat detașat în semifinală, obținând cel mai mare punctaj (18 puncte), în vreme ce pe locul II s-a clasat Colegiul ”HCC” cu 17 puncte, iar pe locul III echipa de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”, cu 8 puncte.
Dacă primele trei echipe s-au calificat în finală după primul test, pentru stabilirea echipei aflate pe locul IV a fost nevoie de o probă de baraj, între Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” și Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan”, care au obținut fiecare câte 6 puncte.
La baraj, au fost cinci întrebări, iar Colegiul Economic a reușit să răspundă corect la toate și astfel s-a calificat în finală.
Finala concursului va fi organizată joi, 13 aprilie 2017, de la ora 10.00, în Sala de Bal de la Alba Mall. În marea finală, elevii vor avea de răspuns la un set de 40 de întrebări.
Mai jos, întrebările pe care le-au primit elevii în semifinală:
De remarcat că din cele cinci licee care s-au înscris anul acesta, doar Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan și Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian nu au câștigat niciodată concursul, iar Liceul de Arte Regina Maria a câștigat ultimele două ediții ale concursului.
Concursul care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia.
Ajuns la cea de-a VI-a ediție, concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.
(A.M.); (D.S)
[nggallery id=3769]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Campania „Zâmbete de Crăciun”: 750 de copii defavorizați din județul Alba au primit cadouri de la Crucea Roșie Filiala Alba
Campania „Zâmbete de Crăciun”: 750 de copii defavorizați din județul Alba au primit cadouri de la Crucea Roșie Filiala Alba Filiala Alba a Crucii Roșii a oferit cadouri pentru 750 de copii defavorizați din Alba în cadrul campaniei „Zâmbete de Crăciun”. Crucea Roșie Română Filiala Alba împreună cu Star Assembly și Star Transmission au oferit […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 16 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 8 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor