Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO/ Aventurile premierului Viorica Dăncilă la Alba Iulia: Bariera stricată la fabrica Apulum, beznă la discursuri și huiduieli la spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Organizatorii locali ai vizitei premierului Viorica Dăncilă la Alba Iulia au fost urmăriți, joi, toată ziua de ghinion. Începând cu eșecul de a-l ascunde pre șeful guvernului de ochii lumii, dimineața, și până la defecțiunea apărută la bariera de la fabrica de porțelan Apulum, seara, totul parcă s-a pus de-a curmezișul dorinței liderilor PSD din județ de a-i asigura liniștea măcar la Alba Iulia (după ce prin Cluj a fost alergată de protestatari și jurnaliști).

”Lanțul slăbiciunilor” a început joi dimineață, când a ”transpirat” informația că premierul se află în oraș, fiind întâmpinat de presă la ieșirea din hotel și constrâns să vorbească despre nereușita de a ajunge, totuși, la Sibiu. Mai apoi Viorica Dăncilă și colegii din Guvern au fost întâmpinați cu huiduieli când a ajuns la Spitalul Județean de Urgență și la Sala Unirii.

Și la întâlnirea cu membrii partidului, de la Casa de Cultură a Studenților, a fost înregistrat un incident: s-a întrerupt curentul iar o parte dintre discursuri au fost susținute în beznă. Momentul a fost salvat, totuși, de social-democrații prezenți în sală (după cum a ținut să ne asigure un participant), care i-au luminat pe oficialii de la București folosind telefoanele.

Finalul zilei era cât pe ce să fie pe măsură: bariera de la fabrica de porțelan Apulum s-a blocat, refuzând cu încăpățânare să primească delegația guvernamentală în curtea firmei. Se pare că bariera nu a mai funcționat din cauza unei pene de curent.

YouTube video

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Viorica Dăncilă huiduită la Alba Iulia, la intrarea în Spitalul Județean de Urgență: ”PSD ciuma Roșie”, ”Rușine să vă fie”

Muncitorii au reușit s-o repare la timp, astfel că organizatorii au reușit să bifeze măcar un final de vizită puțin mai liniștit, în care până și presa și-a pierdut interesul de-a mai alerga după un premier și câțiva miniștri care s-au vânturat aiurea prin oraș, fără să aibă curajul să organizeze (cum ar fi fost firesc și civilizat) o conferință de presă.

”Cireașa de pe tortul zilei” a fost micul semafor buclucaș de pe strada Cloșca, defect în urmă cu câteva zile, dar reparat tocmai la timp astfel încât să blocheze trecerea coloanei oficiale. Situația le-a înveselit unora ziua, pentru că rar mai vezi premier, miniștri, SPP-iști și chiar polițiști stând frumos la ”stop” și așteptând să treacă agale pietonii.

CITEȘTE ȘI: PSD-iștilor din Alba le este rușine cu Viorica, sau le e frică de ”simpatizanți”?

Premierul României a vizitat, joi, în ziua Summit-ului european de la Sibiu, două judeţe vecine, Alba şi Cluj. Dăncilă a stat în noaptea de miecuri spre joi într-un hotel de 4 stele din Alba Iulia, în speranţa că, în final, va fi invitată la Sibiu, cel puţin la întâlnirea liderilor socialişti prezenţi la Summit.

CITEȘTE ȘI: FOTO/ VIDEO: La ”Summit”-ul premierului Dăncilă cu activul PSD de partid din Alba, discursurile s-au ținut parțial în… beznă

Joi dimineaţa, premierul s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi ai PSD Alba și ai Instituţiei Prefectului Alba, la hotelul din Alba Iulia unde a înnoptat, iar în jurul orei 11.30 a plecat spre Cluj-Napoca. A revenit după-masă la Alba Iulia unde a vizitat Spitalul Județean de Urgență din oraș și Sala Unirii din Cetatea Alba Carolina, s-a întâlnit cu membrii de partid din județ iar apoi a vizitat fabrica de porțelan Apulum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea