Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda: Progrese dezamăgitoare pe lotul 2. În zona Teiuș a fost adusă o macara de mare tonaj cu care se descarcă grinzile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Progresele înregistrate pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întinde la Pârâul Iovului la Aiud, rămân, în continuare, dezamăgitoare, de anul trecut, odată cu intrarea în insolvență a Companiei de construcţii Euro Construct Trading ’98 din Bucureşti. Un punct pe care se lucrează este în zona Teiuș, unde a fost adusă o macara de mare tonaj, cu care se descarcă grinzile.

Pe lotul doi al autostrăzii Sebeș Turda, de anul trecut, după intrarea în insolvență a Euro Construct Trading SRL, progresele înregistrate au fost insignifiante.

În luna iunie, anul curent, grecii de la Aktor au raportat un progres de 0,7 puncte, ritm în care lotul 2 nu ar putea fi terminat până în anul 2022, cu toate că ministrul Transporturilor a declarat recent că loturile 1 și 2 ale autostrăzii Sebeș-Turda vor fi terminate până la finalul anului 2019, lucru care pare incredibil.

Progresele slabe, înregistrate în ultimul an pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, ar trebui să-i facă invidioși pe antreprenori și pe beneficiar (Compania Națională de Autostrăzi), chiar și pe viteza unui melc, care probabil se mișcă mai repede.

Citește și FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4, pregătite pentru recepția de luni. Sâmbătă s-au făcut ultimele marcaje

Deși cu mult sub nivelul așteptat, pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, ”începe să se mai miște câte ceva”. La supratraversarea autostrăzii dintre Teiuș și drumul care traversează spre Căpud, a fost adusă o macara de mare tonaj, de la cunoscuta firmă Deme Macarale, iar sâmbătă se descărcau grinzile, care probabil o să fie montate în perioada imediat următoare.

YouTube video

În cursul zilei de sâmbătă se lucra și pe porțiunea dinainte de Aiud, la podul de la Rădești, până în apropiere de Sâncrai, însă la viitorul pod peste râul Sâncrai, nu s-au înregistrat progrese vizibile.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Citește și VIDEO Autostrada Sebeș-Turda: Pe lotul 1 se asfaltează între cele două drumuri județene care duc spre localitatea Teleac

YouTube video

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul 1, 549.332.393 de lei pentru lotul 2, 420.511.921 de lei pentru lotul 3, 470.004.894 de lei pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi bugetul de stat – 15%.
[nggallery id=5960]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea