FOTO Toamna a fost sărbătorită cu fast la Grădinița cu Program Prelungit Step by Step Nr. 12 din Alba Iulia
Devenit deja o tradiţie, Festivalul Toamnei a transformat Grădiniţa Nr. 12 într-o adevărată oază de bogăţie: fructe şi legume specifice anotimpului recoltei, coronite frumoase, dar si costume simbolice.
Preşcolarii celor 11 grupe din grădiniţă au pregătit recitaluri de cântece și poezii în limba română și în limba engleză, având ca tematică anotimpul toamna și activitățile specifice acestui anotimp şi au participat alături de părinţi la activităţi distractive cu probe de isteţime, îndemânare şi hărnicie.
”Toamnă galbenă, aurie\ Pe covor de frunze moi\ Şi cu haină ruginie\ Iarăşi ai sosit la noi!” sunt versuri sugestive ce i-au inspirat şi îndemnat pe „Licurici” să reprezinte toamna colorată şi bogată în lucrări colective realizate sub formă de pictură, desen, colaje, aplicaţii. Utilizând metoda ,,Mâna oarbă”, copiii şi părinţii s-au aşezat în 5 grupe: fructe, legume, crizanteme, dovleci şi frunze colorate, cu creativitate şi amuzament realizand lucrări spectaculoase care au fost specifice anotimpului.
Grupa mijlocie Albiniţe a demonstrat părinţilor că joaca din grădiniţă este de fapt foarte productivă, că prin joc ei şi-au însuşit o mulţime de cunoştinţe despre fructe şi legume, despre toamnă, despre alimentaţia sănătoasă. In cadrul unui concurs pe echipe, Albinitele au sortat fructele şi legumele după culoare, gust, utilizare, le-au grupat şi le-au numărat, au rezolvat ghicitori şi au compus ghicitori pentru părinţi, au demonstrat că ştiu multe lucruri interesante despre ce sunt, cum sunt şi de ce sunt bune fructele şi legumele. Copiii şi părinţii şi-au demonstrat îndemânarea, umorul şi fair- play-ul in cadrul jocurilor: „Cartoful fierbinte”, „Mărul plutitor”, „Strugurele buclucaş”, Cursa fructelor”, etc.
Prichindeii si educatoarele lor s-au costumat in fructe, legume, frunze, Zana Toamna in cadrul teatrului interactiv „La bal cu Zana Toamna”. Educatoarele au interpretat roluri de actori in fata copiilor, incurajandu-i pe acestia sa-si invinga emotiile si ajutandu-i sa devina si ei mici actori in fata parintilor.
„Voiniceii” si-au consolidat si sistematizat cunostintele despre anotimpul Toamna, participand alaturi de parinti la jocul „Toamna frumoasa, Toamna bogata”. Activitatea a fost una interactiva, cu sarcini diverse, o intrecere intre echipe(Fructele vesele, Legumele sanatoase, Florile parfumate si Frunze colorate).
În agenda zilei, la grupa „Rozelor” mică, au fost incluse următoarele activităţi: Joc de mişcare cu text şi cânt „Deschide urechea bine!”- joc în care micutii s-au transformat în legume de toamnă şi au fost strigaţi ca atare; Joc didactic „Borcanul cu murături asortate si „Copacul-toamna”- o construcţie plană realizată din piese Lego de diverse mărimi şi culori;
Grupa mica Zambile– in spiritu-i caracteristic: Pentru o zi s-au deghizat si s-au distrat: „Rosia si cu ardeiul,\ ceapa si cu usturoiul….\ O pruna putin brumata…\ La festival este asteptata”.
Grupa mică “Muguraşi” dupa un recital de cantece si poezii, au prezentat un Dans ritmic dupa care au realizat lucrarea “Coroniţa toamnei”, împreună cu părinţii lor.
La grupa mare „Bobocei pufoși” au avut loc întreceri între grupa perelor și grupa ardeilor, care au solicitat atenția, îndemânarea și istețimea copiilor. Probele au fost interesante și amuzante, fapt ce a stârnit interesul celor mici și al părinților care au venit să îi susțină. Ghicitorile, Borcanul cu murături sau compot, Supa de zarzavat, Cartoful fierbinte, Nucile călătoare, Strugurele buclucaș au fost câteva dintre probele care au creat o atmosferă plăcută, de joc și voie bună în grupa Boboceilor.
Grupa Piticilor a prezentat un dans tematic „Fantezie de toamnă”. În partea a doua a programului, copiii împreună cu părinţii au realizat o serie de lucrări colective sub denumirea „Poveşti de toamnă – poveşti create de copii.
Alături de Stelute, părinţii au trăit emotii şi s-au bucurat de reuşita lor în concursurile destinate părinţilor: „Transportul prunelor în lingură pe un traseu dat şi într-un timp bine stabilit.”; „Aruncatul la coş”, unde tăticii trebuiau să nimerească cu nuci coşul; „Strugurele nărăvaş” – în care trebuiau prinse cât mai multe boabe dintr-un ciorchine de strugure în mişcare fără să îl atingă cu mâna”.
Grupa mijlocie Raze aurii, i-a invitat pe parinti sa redevina, pt o clipa, copii. Impartiti pe echipe, copiii mai mici alaturi de cei mari, au demonstrat ca toamna aduce la gradin ita copii isteti si voiosi, zambete si voie buna.
Un festin cu fructe si fursecuri a încununat acestă zi de bucurie, în care copiii au arătat părinţilor roadele bogate culese la grădiniţă de la începutul anului şcolar. Copiii au mai fost recompensaţi cu medalioane, baloane şi cu diplome
Festivalul s-a încheiat cu o expoziţie a lucrărilor.
Întreg colectivul grădiniţei mulţumeşte pe această cale părinţilor şi copiilor care s-au dovedit a fi sufletul întregii manifestări şi promit că Festivalul toamnei va rămâne o tradiţie pentru grădiniţa lor. (V.N.)
[nggallery id=1198]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
UPU Pediatrie de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia se mută pentru efectuarea unor lucrări de renovare. Intrarea în urgențe va rămâne aceeași
UPU Pediatrie de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia se mută pentru efectuarea unor lucrări de renovare. Intrarea în urgențe va rămâne aceeași Spațiul de consultații și tratamente pentru urgențele pediatrice, din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, se mută temporar, începând de luni, 20 ianuarie 2025, pentru […]