FOTO | Premiul I câștigat de elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia la un concurs național de produse tradiționale
FOTO | Premiul I câștigat de elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia la un concurs național de produse tradiționale
În căutarea gustului de odinioară, Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare din cadrul USV Iași, a organizat cea de-a VII a ediție a concursului național „IDENTIFICAREA DE PRODUSE TRADIȚIONALE”.
Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia a participat pentru prima dată la acest concurs cu o echipă formată din 7 elevi de clasa a 10-a și a 11-a.
Scopul concursului a fost de a identifica preparate tradiționale, pregătite după rețete vechi, stimulând în același timp consumul acestor preparate, încurajând astfel o alimentație sănătoasă în rândul elevilor și studenților.
În ediția de acest an au fost înscrise 65 de preparate, participând un număr de 200 elevi și studenți din diferite orașe, inclusiv Constanța.
Citește și: FOTO | Elevii de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, soluții pentru regenerarea municipiului Alba Iulia: Conectarea orașului cu piste pentru transportul alternativ și restaurarea parcurilor, în fruntea listei
Prin talent și dedicare echipa Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” coordonată de d-na prof. Moghiroiu Anca a reușit să aducă în prim-plan 3 preparate care spun povești, amintiri și emoții. Preparatele realizate de elevii colegiului au fost „Bulz Ardelenesc” pregătit de Drăgan Denisa, Draja Iunia, Pandor Nuria și Moțica Raluca; „Carne Înăbușită” pregătit de Vișan Tiberiu și „Prăjitura Săracului”„ pregătit de Onilă Alessandro și Dat Alin. Pentru fiecare preparat elevii s-au documentat anterior, căutând în zonă rețete cât mai vechi cu o poveste impresionantă.
Prezentarea, degustarea și premierea celor mai bune preparate a avut loc, sâmbătă, 29.03.2025 în holul de marmură al Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare din cadrul USV Iași. Premierea a avut două secțiuni: secțiunea – „preparate de bază” unde premiul I a fost câștigat de echipa din Constanța și Secțiunea „desert” la care „Prăjitura Săracului” pregătită de elevii Onilă Alessandro și Dat Alin sub îndrumarea d-nului prof. Popi Adrian a încântat papilele gustative ale juriului, care a răsplătit-o cu Premiul I.
Toate rețetele participante în concurs au fost publicate într-o culegere de rețete tradiționale de care poate beneficia fiecare școală.
Deplasarea la Iași a fost posibilă datorită ajutorului financiar oferit de SC CARESTA BAGS SRL, prin mărinimia d-nei administrator Andreea Oanță căreia îi mulțumim.
Felicitări profesorilor pentru implicare, elevilor pentru talent și determinare, părinților pentru susținere și conducerii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | PERCHEZIȚII în Alba la o asociație și două firme care dețin și folosesc un adăpost pentru câini fără stăpân. Cercetări pentru abuz în serviciu și uciderea cu intenție a animalelor, fără drept
PERCHEZIȚII în Alba la o asociație și două firme care dețin și folosesc un adăpost pentru câini fără stăpân. Cercetări pentru abuz în serviciu și uciderea cu intenție a animalelor, fără drept Polițiștii din Mureș au efectuat miercuri, 2 aprilie 2025, mai multe percheziții în Alba la o asociație și două firme care dețin și […]