Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: ,,Marșul cărților și al cititorilor” la Liceul ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Având ca motto versurile poeziei ”Ex libris” scrisă de Tudor Arghezi:
,,Carte frumoasă cinste cui te-a scris
Încet gândită, gingaș cumpănită,
Ești ca o floare, anume înflorită
Mâinilor mele, care te-au deschis.”,

Liceul ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș a omagiat ,,Ziua cărții” printr-un marș în care s-au promovat cartea și lectura, ca alternative spirituale în această perioadă frumoasă a purificării în care omul renaște deodată cu natura.

marsul cartii baia de aries002Participanții la acest marș au îmbrăcat costumul popular pentru a marca evenimentul și pentru a sublinia legătura de suflet a românilor cu cartea, elevii oferind trecătorilor cărți și recitându-le poezii pentru a stimula interesul față de ,,slova de foc și slova făurită”. Momentul culminant și emoționant al acestei pledoarii pentru lectură l-a constituit vizita la Căminul pentru Persoane Vârstnice din localitate unde elevii au spus poezii și au cântat doine populare, în intenția de a le citi bunicilor ceea ce de regulă aceștia le povestesc nepoților.

Această minunată activitate realizată în ,,Săptămâna Altfel” care a întărit ideea: ,,Cartea este un leac al sufletului și o hrană a minții” s-a desfășurat în urma colaborării dintre conducerea școlii, consilierul educativ – profesor Cristina Boldaș, bibliotecarul Marioara Bocșa, profesorii Olimpia Drăgoiu și Luminița Tutuian, la eveniment participând cu multă dăruire și pasiune numeroși elevi ai școlii din Baia de Arieș.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=2007]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński

Bera Larisa

Publicat

în

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński Luni, 1 iulie 2024, ora 19:00, va avea loc un concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński. Citește și: JOI, 27 iunie: Noi întâlniri ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea