FOTO: ,,Magia Crăciunului” la Colegiul Naţional ,,Inochentie Micu Clain” Blaj: bucurie, speranță, iubire și bunătate
Joi, 20 decembrie a.c., la Centrul Cultural ,,Iacob Mureşianu” din localitate, a avut loc programul artistic al Colegiului Naţional ,,I. M. Clain” Blaj într-o atmosferă emoționantă, specifică magiei Crăciunului, când colinde răsună pretutindeni, îngerii veghează, iar în noi renaște bucuria, speranța, iubirea și bunătatea.
La organizarea și desfășurarea acestui eveniment au participat cu interes domnul director, prof. Ioan Tomoiagă, viceprimar, d-na prof. Livia Mureşan, director adj. Iulia Tarko, alături de consilier educativ, prof. Iuliana Șarlea, diriginţi, cadre didactice și părinţi.
Cei doi prezentatori, în frumoasele lor costume populare, Dulău Raluca și Nicușor Avram au anunțat realizarea de către elevi a unui mimi-târg de Crăciun, mai multe standuri cu obiecte și ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, fiind amplasate la intrare. Fondurile strânse de la expoziția cu vânzare vor aduce bucurie copiilor de la secția de Pediatrie din Spitalul Municipal Blaj, dar și vârstnicilor de la Azilul de Bătrâni din aceeași localitate.
Pentru început preşcolarii, îndrumați de doamnele educatoare Cîmpian Eugenia și Baciu Cristina, au interpretat câteva jocuri populare din diferite zone ale țării, amintindu-ne tuturor de inocența și farmecul copilăriei. Elevii din clasele a II-a A și B, coordonați de înv. Benchea Neli și Alina Trif au pregătit un grupaj de colinde prin care au transmis bucurie și speranță, vestind Praznicul Nașterii Domnului. În așteptarea lui Moș Crăciun, elevii claselor a III-a A și a IV-a B sub atenta îndrumare a înv. Gherman Cristina și înv. Romonți Daniela au realizat un program intitulat generic „O seară minunată”, în care au conturat prin sunet și culoare magia sărbătorilor.
Elevii din clasele I A și B, îndrumați de înv. Prihoi Lucreția și înv. Mihu Bocai Dana au interpretat cântece specifice iernii. Momentele de ritm, dans și mișcare, oferite de elevii claselor a III-a B, pregătiți de înv. Balu Rodica, clasa I A, înv. Prihoi Lucreția și de elevii din clasele secției germane, îndrumați de înv. Man Giorgiana și Mathe Corina au animat atmosfera, transmițând tuturor o energie debordantă. Fascinați de dansurile celor mici, spectatorii i-au răsplătit printr-un ropot de aplauze. Momente inedite au fost reprezentate de interpretările la pian ale elevelor Cirebea Maria și Matiș Aryana, coordonate de înv. Balu Rodica, de prof. Alexandra Băcilă și de Vasile Pușcă de la Palatul Copiilor. În încheierea primei părți, eleva Vintilă Ana din clasa a IV-a, sub îndrumarea doamnei prof. Gloria Bancu, a interpretat la pian, cu talent și sensibilitate, o serie de Colinde de Crăciun.
A doua parte a spectacolului a aparținut elevilor din ciclul gimnazial și liceal care au dat viață magiei Crăciunului prin muzică, dans, poezie și emoție, demonstrând că sunt pregătiți să întâmpine sărbătorile cu sufletul curat și luminat. Gazdele din a doua parte a serbării, Andra Șolea și Nicu Avram, au încântat publicul prin carisma și prezența scenică remarcabilă. Dansul majoretelor, coordonate de prof. Haidău Giorgia, „Crăciunul în pași de dans” a introdus publicul în atmosfera sărbătorilor.
A urmat un moment muzical, care a încântat sufletele spectatorilor, prin câteva colinde tradiționale românești, interpretate de Ansamblul vocal al Col. Naț. „I. M. Clain”, prof. coord. Băcilă Alexanda. Bucurie și veselie au transmis, prin intermediul dansului, elevii clasei a V-a B, coordonați de prof. Marian Anca și elevele crăciunițe din clasa a IX-a D , prof. coord. Oancea-Raica Claudia. Colindul străbun a fost adus pe scenă de grupurile corale îndrumate de prof. Gânța Dorina și de prof. Borșan Mariana. Elevii clasei a IX-a E, coordonați de prof. Anușcă Adriana au cântat în limba engleză colinde și melodii specific iernii.
Momentul surpriză al serii l-a reprezentat perechea formată din eleva Tania Găban și Oltean Alexandru, dansatori cu rezultate excepționale la concursuri naționale de Dans Sportiv, care prin mișcările lor au captat cu totul atenția spectatorilor. Eleva Maria Păcurar din clasa a X-a E a interpretat două melodii de iarnă din repertoriul străin, iar, în final, elevii coordonați de prof. Emil Florea au reiterat urările de bunăstare, liniște și voie bună la casa românului, prin realizarea unui moment tradițional.
Cu siguranță, fiecare moment din serbarea elevilor de la Colegiul Naţional ,,I. M. Clain” ne-a determinat să fim cu sufletul mai aproape de tradiții, să ne bucurăm împreună de frumusețea portului și a obiceiurilor din Ardeal și să simțim, în noi, Magia Crăciunului.
[nggallery id=6615]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
VIDEO: Minune de Bobotează. În fiecare an, apele râului Iordan, în care a fost botezat Iisus Hristos, își schimbă cursul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări, sms-uri şi felicitări de „La mulţi ani” pentru cei care își sărbătoresc onomastica de Sfântul Ioan Botezătorul
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Ioan Botezătorul în 7 ianuarie 2025. Aproape două milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Ion. Urări și FELICITARI de Sf Ioan Botezătorul
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
5 ianuarie, Ajunul Bobotezei, zi de post negru: Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care se alungă spiritele rele
-
Actualitateacum 3 zile
VIDEO| Minunea de Bobotează: Apa râului Iordan își întoarce cursul în fiecare an