Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Metalurgistul Cugir – Unirea Jucu 2-0 (1-0) | Serie fantastică, a șasea victorie consecutivă, dedicată lui Mateo!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir continuă seria extraordinară și a câștigat al 6-lea joc consecutiv în Seria a 5-a a Ligii a 3-a, 2-0 (1-0), cu Unirea Jucu. Partida de sub Drăgana a fost una specială, întreaga suflare fotbalistică a Cugirului s-a mobilizat pentru Mateo, băiețelul de 8 ani grav bolnav, prezent la arenă.

Elevii lui Călin Moldovan au afișat tricouri inscripționate cu mesajul “Împreună pentru Mateo”, Stoianof i-a dedicat golul marcat în minutul 39 (după o acțiune la care au contribuit Itu și L.Tudor), la fel a făcut-o și Bold (83, la un contraatac și o pasă Șaucă), iar în tribună s-au aflat peste 500 de spectatori (o asistență numeroasă), încasările jocului fiind donate familiei lui Mateo.

“Roș-albaștrii” traversează formă de senzație, au urcat pe locul trei, sunt invincibili în 2017 și au maximum de puncte în retur în cele 5 jocuri susținute, Metalurgistul adunând 10 partide fără eșec. În runda următoare, un derby extern, în deplasare cu Fotbal Comuna Recea.

Metalurgistul: Vlase –  Bold, Cl. Maftei, Itu, Tătar – Șaucă (90+3, Udrea), L. Tudor, Măd. Popa, Șuteu (90+1, Cioban), Tăban (81, Marinoiu), Stoianof (89, Ad. Radu); rezerve Ciubotariu – Codrea, Varodi. Antrenor Călin Moldovan

*Moment emoționant, tricouri pentru Mateo

În tribune sunt aproximativ 500 de spectatori, la marginea terenului fiind tocmai Mateo, cel care a oferit mingea de joc arbitrului de centru. A fost un moment de sufle, puștiul jucându-se câteva momente cu balonul, înaintea intrării echipelor pe gazon. Echipierii Cugirului au purtat tricouri speciale inscripționate cu mesajul „Împreună pentru Mateo”. De asemenea, suma strânsă din vânzarea anumitor produse în incinta stadionului, la un chioșc, va fi direcționată tot spre Mateo.

*90+3, intra Udrea, a ieșit Șaucă

*min. 90+1, intră Cioban, iese Șuteu

*min. 89: Ad. Radu l-a înlocuit pe Stoianof

*min. 86: șut Șaucă în diagonală, respins în corner de Sălăgean

*min. 85: a intrat Cican a ieșit Șut la Unirea Jucu

*2-0, MIN. 82: BOLD, șut în diagonală, la colțul lung, după un contraatac superb și o pasă primită de la Șaucă, Bold a primit apoi avertisment

*min. 81: a ieșit Tăban a intrat Marinoiu.

*min. 78: ratare uriașă a Cugirului, L. Tudor a reluat peste poartă din careul mic, după pasa în diagonală de la Șaucă, la un contraatac

Unirea Jucu și-a intensificat dominarea, fără situații de poartă

*min. 70: acțiune L. Tudor, pasă la Tăban, care de la 10 metri a tras aiurea

*min. 66: dublă înlocuire la Unirea, au intrat G. Dan și Banyoni, au ieșit Al. Pop și Trăistar

*min. 65: șut Tăban din afara careului, reține Sălăgean

*min. 63: lovitură liberă Itu, reluare alături cu capul L. Tudor.

*min. 57: înlocuire la oaspeți, Cubleșan i-a lăsat locul lui Maxin

*min. 56: avertisment și pentru Trăistar

*min. 53: galben pentru Tăban

*min. 52: corner Șuteu, reluarea cu capul, respinge portarul Sălajan

*min. 47: șut Șuteu, din unghi, de la 11 metri, puțin peste!

La pauză, Cugirul conduce cu 1-0

*1-0, MIN. 39: lansare excelentă Itu pentru L. Tudor, acesta a întors la STOIANOF, care a driblat un adversa și din 10 metri a șutat la colțul lung. După gol, Stoianof a afișat în mod simbolic tricoul cu mesjul dedicat lui Mateo!

*min. 38: șut Tăban de la 17 metri, mult peste

*min. 35: incursiune Cubleșan, șut la colțul scurt prins de Vlase.

*min. 27: Cubleșan scăpat singur, dar Vlase a avut o intervenție de senzație, respingând cu piciorul, iar apoi I. Tătar a evitat golul la reluarea lui Brumă! O nouă ocazie mare a oaspeților, care domină ostilitățile

*min. 21: ocazie mare pentru oaspeți, după un corner, reluarea lui Al. Pop din careul mic a fost respinsă de un fundaș advers, de pe linia porții!

*min. 15: Pintea a fost la un pas de autogol, balonul trimis acasă fiind deturnat în apropierea liniei porții de Sălăjan

*min. 10: Cubleșan nu reușește reluarea cu capul, fiind incomodat de Bold

*min. 2: Șaucă, lansat excelent de Itu, a scăpat singur cu portarul, dar a ales o soluție nefericită

Echipe de start: *Metalurgistul: Vlase –  Bold, Cl. Maftei, Itu, Tătar – Șaucă, L. Tudor, Măd. Popa, Șuteu, Tăban, Stoianof; rezerve Ciubotariu – Cioban, Codrea, Udrea, Ad. Radu, Marinoiu, Varodi. Antrenor Călin Moldovan.

*Unirea Jucu: Sălăjan – Gîâ, Pintea, Tonko, Trăistar – Covaciu, ȘutBrumă, O. Bucur, Cubleșan – Al. Pop; rezerve Țicrea – Budică, G. Dan, Bandy, Băghicenu, Cocan, Maxin. Antrenor Adrian Iencsi.

Folosind acest meci din „intermediară”, pe „Arena CSO”, gruparea „roş-albastră” se alătură astfel campaniei umanitare declanşate în localitate pentru sprijinirea acestui copil vitregit de soartă, organizatorii făcând apel la suporteri să fie prezenţi în număr cât mai mare, tocmai din acest motiv, de a-l sprijini pe micuţul Mateo.

*Metalurgistul Cugir, unica echipă din Liga a 3-a, cu maximum de puncte în retur

Metalurgistul Cugir este singura divizionară terţă care în retur a strâns maximum de puncte (12, în cele 4 partide susţinute în 2017), un procentaj de invidiat în Liga a 3-a. Elevii lui Călin Moldovan se mândresc cu o serie fabuloasă ce cuprinde 9 partide invincibile (5 victorii la rând), adunând 25 din cele 27 de puncte posibile. Cu cel mai prolific atac al seriei, amfitrionii au stat în weekend, au beneficiat de o rundă liberă, iar actualmente se plasează pe locul patru al ierarhiei, cu 38 de puncte, iar adversarii sunt pe poziţia a şasea, cu 33 de puncte.

Foto: Alexandru CODREA

[nggallery id=3726]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea