FOTO: La Alba Iulia câinii abandonați vor fi omorâți într-un adăpost ”de aur”
Când administrația locală din Alba Iulia a anunțat, în luna martie a.c., că urmează să fie construit un adăpost nou la ”standarde europene”, pentru câinii comunitari din municipiu, multă lume s-a bucurat, socotind că animalele vor avea mai mult spațiu și condiții de îngrijire mai bune.
Asta cu atât mai mult cu cât era anunțată construcția unui ”edificiu cu spaţii tratament şi cabinet medical, un salon de recuperare după intervenţiile medicale și spaţii cazare cu o suprafaţă de 125 mp”.
”Europeanul” adăpost pentru câini din Alba Iulia a costat nu mai puțin de 205.000 de lei (adică peste două miliarde de lei vechi sau aproximativ 45.000 de euro) și s-a transformat, peste noapte, în închisoarea ”de aur” în care zeci de câini își așteaptă sfârșitul! Pentru că, și dacă există locuri libere, și dacă e vorba de pui de câteva luni (foarte ușor de prins, de altfel și oricum, plata către firma de ecarisaj se face la bucată) administrația locală vrea să respecte legea și ”după 14 zile… clanț”, după cum a declarat primarul Mircea Hava.
În acest moment adăpostul este dat în folosință iar în el se află 48 de câini (o mare parte dintre ei foarte tineri). Condițiile ”europene” în care sunt ținuți se văd în imaginile alăturate și nu cred că mai trebuie explicate. ”Ce contează că acești câini stau câteva zile în frig și umezeală… oricum vor muri”, își spun probabil cei care fac parte din ”personalul medical specializat (n.r. care nu are nicio problemă să omoare ”la normă”) și personalul auxiliar (îngrijitori). Important este că adăpostul este nou și curat, nu mai găsim în el schelete de animale sau mizerie îngrozitoare, așa cum a lăsat în urma sa, în vechiul adăpost, cealaltă firmă care mulți ani a efectuat un serviciu de ecarisaj cu costuri dubioase (despre care nimeni din administrația locală nu vrea să vorbească VEZI AICI).
Important este că s-a pregătit tot confortul pentru cei care ”vor respecta legea”: o clădire călduroasă, protejată termic la pereţi, pardoseala parter, pod. Cu gresie, pardoseli, faianţă. Cu un cabinet dotat echipamente medicale: dulap ustensile, masă consultații, masă de operaţie, masă instrumentar, calculator PC, instrumente specifice etc. pentru efectuarea ”serviciilor medicale”.
Că doar nu vrem să răcească cel care ”respectă legea” după 14 zile și să nu mai poate beneficia condamnații la moarte de ”serviciile medicale europene” din adăpostul la standarde ”europene”!
Și încă ceva: adăpostul ”de aur” NU RESPECTĂ LEGEA! Legea spune că ”populația trebuie informată despre existența adăpostului, programul de vizitare, posibilitatea de adopție sau revendicare, prin afișare la sediul adăpostului și al serviciului specializat”. Acolo nu există niciun afiș!
Vestea bună este că ”s-a urnit” și administrația locală și pregătește acum o campanie de informare care nu se știe exact când va demara. Până atunci vă anunțăm noi că adăpostul ”de aur” se află în perimetrul stației de epurare din Alba Iulia, pe str. Rogozului din cartierul Partoș și este deschis de luni până vineri între orele 10.00 și 14.00.
Mergeți să-l vizitați! Chiar și dumneavoastră ”oamenii” care considerați că este bine să respecți o astfel de lege care spune că… ”peste 14 zile… clanț!”. Măcar așa o să aveți ocazia să vedeți cum arată niște celule de condamnați la moarte de ”oameni” pentru că au ajuns în stradă din vina ”oamenilor”. Celule cu gratii ”de aur”!
NOTĂ: pozele au fost făcute luni, 30 septembrie.
FOTO: Dragoș SUCIU
[nggallery id=367]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii