FOTO | Dotări moderne pentru Liceul Teoretic Teiuș: Tehnologia transformă procesul de învățare
FOTO | Dotări moderne pentru Liceul Teoretic Teiuș: Tehnologia transformă procesul de învățare
Într-o eră digitală în continuă evoluție, Liceul Teoretic Teiuș își adaptează metodele de predare pentru a răspunde nevoilor actuale ale elevilor. Prin integrarea tehnologiei în procesul educațional, se oferă elevilor o experiență de învățare modernă, interactivă și eficientă.
Pentru a sprijini atât elevii cât și profesorii în desfășurarea orelor, instituția școlară beneficiază de echipamente tehnologice de ultimă generație prin intermediul proiectului „Asigurarea accesului elevilor Liceului Teoretic Teiuș la procesul de învățare online prin furnizarea tabletelor școlare și a altor echipamente IT pentru activități didactice”.
Citește și: „Toleranță și stare de bine în școală”: Workshop pentru cadrele didactice ale Liceului Teoretic Teiuș
Este vorba de:
*Table interactive cu videoproiectoare. Acestea transformă lecțiile în experiențe vizuale captivante, facilitând înțelegerea conceptelor prin imagini, animații și exerciții interactive.
*Tablete pentru elevi. Elevii au acces la materiale digitale, teste online și aplicații educaționale, ceea ce le permite să învețe într-un mod dinamic și adaptat nevoilor fiecăruia.
*Laptopuri pentru profesori. Cadrele didactice utilizează tehnologia pentru a pregăti lecții atractive, a gestiona resursele educaționale și a interacționa mai eficient cu elevii.
Beneficii pentru elevi și profesori
Prin utilizarea acestor resurse, procesul de predare devine mai interactiv, iar elevii sunt mai implicați în actul educațional. Accesul la tehnologie stimulează gândirea critică, creativitatea și colaborarea, pregătindu-i pe elevi pentru provocările viitorului.
Scopul proiectului este asigurarea accesului elevilor Liceului Teoretic Teiuș și a structurii arondate, Școala Primară Căpud, la procesul de învățare în mediul online, prin achiziționarea de echipamente mobile de tipul tabletelor pentru uz școlar, destinate elevilor, precum și a unor echipamente si/sau dispozitive electronice necesare activităților didactice (pentru cadrele didactice sau pentru sălile de clasă), astfel încât procesul educațional să se desfășoare în condiții cât mai sigure.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt facilitarea accesului elevilor din cadrul unității de învățământ, la procesul de predare online prin furnizarea a 640 tablete de uz școlar și promovarea desfășurării optime a procesului de predare online prin furnizarea a 170 echipamente / dispozitive IT pentru activități didactice.
Rezultatele proiectului sunt:
*un număr de 640 de tablete pentru uz școlar furnizate elevilor înmatriculați la Liceul Teoretic Teiuș;
*un număr de 170 de echipamente / dispozitive IT furnizate pentru activități didactice în mediul online.
Valoarea totală a proiectului este de 1.616.751,67 de lei. Valoarea cofinanțării UE (FEDR este de 1.302.624,72 de lei. Valoarea nerambursabilă din bugetul naţional este de 229.874,95 de lei.
Proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Competitivi împreună!
„În continuare, ne propunem să dezvoltăm și mai mult infrastructura digitală a școlii, pentru a asigura un mediu educațional modern și performant”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic Teiuș.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Muniție rămasă neexplodată în Poiana cu Goruni de la Vinerea: Cartuș de calibrul 14,5 milimetri din Al Doilea Război Mondial preluat de echipa pirotehnică a ISU Alba
Muniție rămasă neexplodată în Poiana cu Goruni de la Vinerea: Cartuș de calibrul 14,5 milimetri din Al Doilea Război Mondial preluat de echipa pirotehnică a ISU Alba Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba a intervenit, duminică, 13 iulie 2025, pentru asanarea muniției rămasă neexplodată în localitatea Vinerea, zona Poiana cu Goruni. Citește și: UPDATE FOTO […]
FOTO | Mircea Trifan, numit cu contract de mandat pentru 4 ani în funcția de director general la UM Cugir
Mircea Trifan, numit cu contract de mandat pentru 4 ani în funcția de director general la UM Cugir Liderul organizației PSD Cugir, Mircea Trifan, a fost numit, prin contract de mandat, în funcția de director general al Uzinei Mecanice Cugir pe o perioadă de 4 ani. Citește și: 12 oferte pentru contractul de 45 de […]
AGA de la UM Cugir a aprobat majorarea capitalului social cu 100 de milioane de lei: Banii, utilizați pentru „producția de armament, muniție și material de război”
AGA de la UM Cugir a aprobat majorarea capitalului social cu 100 de milioane de lei: Banii, utilizați pentru „producția de armament, muniție și material de război” Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Uzina Mecanică Cugir SA a aprobat, în 20 iunie 2025, majorarea capitalului social al societății cu 100 de milioane de lei. […]