Rămâi conectat

Sport

FOTO: Dinamo Moscova – Volei Alba Blaj 3-0, în Champions League | Replică dârză, dar al doilea eșec în competiția supremă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Deși a oferit o replică cuDinamo Moscova - Volei Alba Blaj 4rajoasă mult mai galonatei adversare, campioana României, a pierdut la Moscova, cu puternica echipă Dinamo, scor 0-3 (22-25, 23-25, 18-25), suferind a doua înfrângere în Champions League, competiție în care a debutat în acest sezon.

Echipa lui Darko Zakoc a fost învinsă în minimum de seturi, însă s-a ridicat în multe momente la înălțimea unui adversar de top, favorit incontestabil, care a suferit mult în primele două seturi, în fața a peste 2200 de spectatori.

Invincibilă în competiţia internă, Volei Alba Blaj a avut parte de cea mai dificilă deplasare în Champions League, în această seară, la ora 18.00, în capitala Rusiei, cu Dinamo Moscova, meci contând pentru etapa a 3-a a Grupei F. Următoarea partidă va fi în 9 decembrie, în Sala „Transilvania” din Sibiu, cu Dinamo Moscova.

*Replică dârză în primul set

Blajul n-a ținut cont de anvergura oponentelor și a dat o replică extrem de tăioasă în primul set, în care s-a aflat în câteva rânduri la conducere. Campioana României a mers cap la cap cu puternică formație moscovită până la 8-8, când a preluat conducerea pe tabelă: 10-8. Echilibrul a continuat, ajungându-se la 15-15, pentru ca la al doilea time-out Blajul să conducă cu 16-15. Oaspetele au continuat să ofere o prestație curajoasă, deși forța de atac a echipei din Rusia era evidentă. Dinamo s-a desprins, dar echipa din „Mica Romă” nu a renunțat la luptă, spre finalul setului fiind 22-20, dar până la urmă puternica echipă Dinamo a beneficiat de 4 mingi de set. Primele două au fost salvate, dar până la urmă gazdele s-au impus: 25-21.

*Revenire în finalul setului secund

După ce au luat pulsul adversarelor, rusoaicele au ridicat strocul, distanțându-se după primul time-out. Dinamo a ajuns la 24-17, într-un mod destul de lejer, însă a avut de întâmpinat o revenire majoră a Blajului, ce a bifat 7 puncte consecutive, strângând scorul până la 24-23.

În setul al treilea, Blajul a căzut, n-a mai ținut ritmul, iar diferența de valoare și-a pus amprenta, Dinamo impunându-se detașat.

Este o dispută de genul „Goliath versus David”, în condiţiile în care în faţa echipei din „Mica Romă” stă o o forţă a voleiului continental, considerată marea favorită a partidei.

*Şapte campioane europene!

Dinamo Moscova nu este campioana Rusiei, dar antrenorul Yury Panchenko are în lot 7 jucătoare care recent au cucerit titlul european, fiind cotată cu şanse reale de a pătrunde în “Final Four-ul” competiţiei supreme.

Au evoluat: Ana Grbac, Ivana Plchotova, Leticia Boscacci, Dubravka Duric, Adina Salaoru, Jovana Vesovic și Marina Vujovic (libero), au mai intrat Silvana Chausheva, Anamaria Berdilă, Ioana Nemțanu, Adriana Bobi; Denisa Viloiu, (n-a fost inclusă în lot Carmen Mateaş)

Foto: CEV

[nggallery id=1319]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea