Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Colecție impresionantă de bonsai la Târgul Grădinarului 2024, la Alba Iulia. Pasiunea unui tânăr pentru cultivarea copacilor în miniatură

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO: Colecție impresionantă de bonsai la Târgul Grădinarului 2024, la Alba Iulia. Pasiunea unui tânăr pentru cultivarea copacilor în miniatură

Târgul Grădinarului din 2024 a adus pentru albaiulieni una dintre cele mai interesante arte, cea a plantelor. Mărginean Nicolas Ștefan, de la Toskana Bonsai, o ramură a Toskana Garten, este un tânăr pasionat de cultivarea copacilor în miniatură, bonsai.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Comercializăm bonsai de anul acesta, e ceva inedit pentru noi cât și pentru Alba Iulia. Dacă ai grăijă de ei trăiesc chiar secole sau milenii, depinde de specie. Ne ocupăm de tot ce ține de bonsai și alte plante, cât și de substraturi, unelte, îngrășământ.

Am crescut printre plante destul de speciale, am vrut ceva și mai extraordinar. Așa am ajuns la bonsai, o artă foarte specială și cu multă istorie. Avem și portocali, din păcate fructele nu sunt de mâncare deoarece sunt prea concentrate dar sunt folosite pentru aromatizarea diferitelor alimente,” a povestit tânărul.

Bonsai nu este o denumire științifică pentru o plantă, ci este o artă, acea de a crește si întreține plante în miniatură, cu ajutorul tăierilor efectuate și administrarea minimă de apă și îngrășăminte. Acestă tehincă este atribuită japonezilor.

Toskana Bonsai a luat naștere de acest an, însă Toskana Garten este o companie românească care și-a început activitatea în anul 2002 ca urmare a unei experiențe de peste 8 ani, acumulată în Germania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea