FOTO: Campanii de promovare a multiculturalismului în şcoli, la Alba Iulia
Patru campanii de combatere a discriminării şi de promovare a multiculturalismului vor fi derulate în municipiu, de către echipa proiectului „Alba Iulia 360“. Una dintre acțiuni este dedicată educaţiei şi se derulează în şcoli în care învaţă şi copii din comunităţile ţintă ale proiectului: Şcoala Bărăbanţ, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa“, Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă, Liceul de Artă „Regina Maria“ , Şcoala gimnazială „Vasile Goldiş“ şi Şcoala gimnazială „Avram Iancu“.
Primele ateliere se adresează elevilor şi sunt organizate de către Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială-ADIS, partener în proiectul „Alba Iulia 360“, derulat de Municipiul Alba Iulia. Cu ajutorul unor materiale vizuale atractive, şcolarii sunt provocaţi să identifice diferite stereotipuri și prejudecăţi, comportamente generate de acestea şi să le analizeze în relaţie cu factori de discriminare precum: culoarea părului, culoarea tenului, apartenenţa etnică sau comportamentul diferit al colegilor.
În campanie vor fi implicaţi şi părinţi ai elevilor, dar şi profesori.
Alte trei campanii organizate prin proiect vizează: conştientizarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi; drepturile şi responsabilităţile pacientului în relaţia medic-pacient; combaterea discriminării pe piaţa muncii.
Proiectul „Alba Iulia 360“ se adresează unui număr de 560 de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din cinci comunităţi marginalizate ale Municipiului Alba Iulia, în care există populaţie aparţinând minorităţii rome: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri. Comunitățile sunt situate atât la periferie, cât și în centrul municipiului. Serviciile furnizate în cadrul proiectului Alba Iulia 360 sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc. Altfel spus, vor avea ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului.
Conjugate, aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viață pentru zeci de familii din comunitățile amintite. Cele mai multe dintre serviciile gratuite ale proiectului sunt în derulare. Condițiile concrete de acces, etapele ce trebuie urmate, dar și perioada în care au loc le puteți afla de la experții implicați în activitatea de recrutare: Ioana Ciornei – 0754/847955; Robert Bandi – 0751/364020; Ovidiu Boc – 0766/365725; Geanina Chirilă – 0742/522992; Camelia Crișan – 0740/487596.
Proiectul „Alba Iulia 360“(cod POCU/18/4/1/101639), cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria” Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba, Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Fundația PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting România SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială.
Valoarea totală a proiectului este de aproape 25,2 milioane lei, din care contribuția nerambursabilă este 24,3 milioane, iar 807.983 lei este contribuția Primăriei Municipiului Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia Marți, 26 noiembrie 2024, de la ora 19.00, sunteți invitați la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, la spectacolul Domnul de Pourceaugnac, după Moliere, o comedie clasică din repertoriul SKEPSIS. Domnul de Pourceugnac este un […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii