Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Accident CUMPLIT în Ungaria, lângă Budapesta, pe Autostrada M1, din cauza unei furtuni de praf. Zeci de maşini s-au ciocnit, sunt aproape 40 de răniţi

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO| Accident CUMPLIT în Ungaria, lângă Budapesta, pe Autostrada M1, din cauza unei furtuni de praf. Zeci de maşini s-au ciocnit, sunt aproape 40 de răniţi

Accident grav lângă Budapesta din cauza unei furtuni de praf. Peste 40 de mașini, printre care cinci camioane, s-au ciocnit pe autostrada M1. Din primele informaţii, în total, 36 de persoane au fost rănite în accident, dintre care o persoană a suferit răni care i-au pus viața în pericol, iar 13 persoane au suferit răni grave.

Accident grav lângă Budapesta. Zeci de maşini, implicate
Un accident în lanț s-a produs la ora 14:30 (15:30 – ora României) pe autostrada M1 din Ungaria, după ce 42 de camioane și autovehicule s-au ciocnit din cauza unei furtuni de praf. Mai mult, în urma coliziunilor, un incendiu uriaș a izbucnit, traficul fiind blocat pe ambele sensuri.

Carambolul uriaş a avut loc la kilometrul 26 al autostrăzii M1, în apropiere de localitatea Herceghalom, zona metropolitană a Budapestei. De vină pentru gravul accident a fost o furtună de praf.

Din cauza unui accident, autostrada M1 a fost închisă sâmbătă după-amiază în ambele sensuri în apropiere de Herceghalom, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Poliție din Budapesta. Potrivit primelor informații ale poliției, mai multe autoturisme și un camion s-au ciocnit pe partea dinspre Hegyeshalom, camionul a alunecat pe banda din sens opus, blocând autostrada în ambele sensuri.

Mai multe persoane au fost rănite în urma accidentului, iar mai multe mașini au luat foc. De atunci, managementul dezastrelor a actualizat informațiile, anunțând că 32 de autoturisme, cinci camionete și șase camioane au fost afectate pe autostrada M1, iar 19 autoturisme, o furgonetă și un camion au luat foc.

Accident în zona Mány, la kilometrul 30 al autostrăzii spre Győr
Potrivit poliției, în total 26 de persoane au fost rănite în accident, 6 persoane au fost grav rănite și 7 persoane au fost grav rănite. În cealaltă direcție, pe partea care duce spre Budapesta, două mașini s-au ciocnit, aceste vehicule nu au luat foc. Pe lângă pompierii din Tatabánya, Bajna, Törökbálint, Nyergesújfalu, Székesfehérvár, Budapesta, municipiul Bicske și pompierii voluntari, la fața locului au ajuns și serviciile de protecție civilă din județele Fejér și Komárom-Esztergom.

Patru elicoptere de salvare și mai multe unități de salvare au sosit la fața locului, dar vântul furtunos și norii de praf au îngreunat munca salvatorilor. Potrivit companiei, incendiul nu mai este la fața locului, unitățile s-au răcit, iar vehiculele au rămas fără curent. Autoritățile partenere lucrează de asemenea la caz, traficul este oprit în ambele sensuri pe tronsonul de drum afectat, iar conform poliției, traficul va fi deviat spre Bundesstrasse 1.

Potrivit MKIF Zrt. partea care duce spre Budapesta trebuie închisă și ea pe durata lucrărilor de salvare, motiv pentru care autoritățile i-au rugat pe cei care circulă în direcția Budapesta să iasă de pe autostradă la Bicské, iar pe cei care circulă în direcția Győr la Herceghalom pentru a evita blocajele de trafic.

Pe lângă pompierii profesioniști din Tatabánya, Bajna, Törökbálint, pompierii municipali și voluntari din Bicske, la fața locului au sosit și pompierii serviciului de protecție civilă din județul Fejér și au fost trimise și alte unități de stingere a incendiilor. Autoritatea de protecție civilă a scris că traficul a fost oprit în ambele sensuri pe tronsonul de drum afectat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Prezența unei ursoaice cu pui, semnalată marți, în zona pădurii Mamut din Alba Iulia: Goane de alungare, efectuate zilnic dimineața și seara. Recomandări pentru populație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prezența unei ursoaice cu pui, semnalată marți, în zona pădurii Mamut din Alba Iulia: Goane de alungare, efectuate zilnic dimineața și seara. Recomandări pentru populație Prezența unei ursoaice cu pui în zona pădurii Mamut a fost semnalată marți pe site-ul Primăriei Alba Iuliu. Goane de alungare sunt efectuate zilnic dimineața și seara.  Citește și: AVERTIZARE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea