Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

Fost pădurar de la Ocolul Silvic Sebeș, a primit sume de bani periodic pentru a permite unei persoane să sustragă lemne din pădurea administrată de el: A fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Fost pădurar de la Ocolul Silvic Sebeș, a primit sume de bani periodic pentru a permite unei persoane să sustragă lemne din pădurea administrată de el: A fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Un fost pădurar de la Ocolul Silvic Sebeș RA a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită, în formă continuată. Constantin C. (63 ani) a primit pedeapsa de 2 ani și 8 luni de închisoare, pedeapsă care a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de 3 ani. În această perioadă, va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 90 de zile.

În sarcina acestuia s-a reținut că, în calitate de pădurar, în jurul lunii iulie 2022, ar fi încheiat o înțelegere cu denunțătorul (…), în baza căreia, contrar atribuțiilor de serviciu, ar fi fost de acord să primească sume de bani periodic, pentru a permite acestuia, singur sau însoțit de persoane alese de el, să poată să sustragă lemne din pădurea administrată de el.

Citește și: Un pădurar de la Ocolul Silvic Blaj, care avea de recuperat o datorie, a dispus tăierea ilegală a 11 arbori

De asemenea, în perioada aprilie – mai 2023, după sărbătorile de Paște ortodoxe, pădurarul ar fi primit mită 300 de lire sterline de la denunțător, iar apoi, la 30 mai 2023, a primit suma de 200 de euro și 8 borcane de cafea solubilă „ness” adusă din Spania de rudele denunțătorului, cu același titlu de mită, pentru a permite să sustragă lemne din pădure.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate în cauză, de la locuinţa inculpatului a fost ridicată suma de 4.400 de euro, cu privire la care procurorul a propus confiscarea extinsă, întrucât probele administrate au conturat o suspiciune rezonabilă că banii provin din activitatea infracţională a inculpatului”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Tribunalul Alba a respins solicitarea procurorului privind confiscarea întregii sume de bani, menținând măsura asiguratorie la nivelul a 1.200 de euro.

La două zile după achitarea ultimei sume de bani/remiterea bunurilor menționate, pe data de 1.06.2023, ca urmare a apelului la 112 al unui martor aflat la plimbare prin pădurea păzită/controlată de inculpat, denunțătorul a fost surprins în flagrant de organele de poliție tăind lemne de pe picior, astfel că i s-au ridicat lemnele și drujba folosită la comiterea faptelor, organele de poliție dispunând și chemarea inculpatului la fața locului pentru efectuarea constatărilor necesare.

În data de 17.06.2023, inculpatul a restituit suma de 300 de lire sterline martorului denunţător, declarându-se de acord să restituie la o dată ulterioară și cei 200 de euro primiți înainte de prinderea în flagrant a denunțătorului, fără însă ca acest lucru să fi avut loc, inculpatul susținând că nu are banii și va trebui să îi «facă»”, se mai precizează în dosar.

Bărbatul nu a recunoscut acuzaţiile în cursul urmăririi penale, „dar în faţa instanţei a adoptat o poziţie de achiesare la susţinerile din rechizitoriu, fapt ce denotă că recunoaşterea s-a făcut pentru a putea beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă”.

Hotărârea Tribunalului Alba din 16 septembrie 2024 poate fi contestată cu apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un angajat al unei săli de păcănele din Aiud a jucat banii încasați de la clienți la aparate: Câți bani trebuie să restituie firmei la care a lucrat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un angajat al unei săli de păcănele din Aiud a jucat banii încasați de la clienți la aparate: Câți bani trebuie să restituie firmei la care a lucrat Un angajat al unei săli de jocuri din Aiud a delapidat firma cu care avea relațiile contractuale cu peste 27.000 de lei. Bărbatul (Marius C.), amator de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea