Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, linia de finanţare urmează să fie lansată la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai.

Alocarea pe această măsură va fi de 250 de milioane de euro. 50 de milioane de euro vor merge către sectorul sfeclei de zahăr, pentru a-şi achiziţiona utilaje cei care lucrează în acest sector.

Diferenţa de 200 de milioane de euro va merge către sectorul vegetal, nu mai mult de 400.000 de euro/beneficiar, cu 70% aportul Uniunii Europene şi 30% aportul fermierilor.

Citește și: Modernizată cu fonduri europene, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș trăiește a doua tinerețe

Prioritate vor avea fermele mici şi medii, cu condiţia să nu fi beneficiat de fonduri europene în exerciţiul financiar anterior, fermele mici şi mijlocii care fac investiţii în utilaje prietenoase cu mediul, adică lucrări de tipul: *„No-till”

– introducerea seminţei direct în miriştea culturii premergătoare, fără a efectua niciun fel de altă lucrare a solului, cu excepţia deschiderii unei benzi foarte înguste pentru a permite introducerea seminţelor în sol;

„Minim-till” – discuirea solului urmată de semănat; arătura cu plugul, după care semănatul culturilor; lucrarea cu combinatoare, urmată de semănat;

*„Sitrip-tili” – afânarea solului în benzi înguste cu lăţimea de 5-15 cm, destinate doar semănatului, solul între aceste benzi rămânând nelucrat şi acoperit cu resturi vegetale, reprezintă o combinaţie între tehnologia tradiţională şi cea fără prelucrare a solului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie” Cristian Păun, originar din Alba Iulia, a făcut pe contul său de socializare o analiză succintă a ”creșterii economice pe datorie”. Profesorul de la ASE  examinează modul în care a crescut datoria publică a României din anul 2020 până în 2024, cocluzionând câ ”ne îndreptăm […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea