Rămâi conectat

Ştirea zilei

Familiile celor doi militari care au decedat în Afganistan, în timpul îndeplinirii unei misiuni, vor primi câte 100.000 euro

Dragoş Suciu

Publicat

în

Familiile celor doi militari români căzuţi la datorie în Afganistan, în timpul îndeplinirii unei misiuni, vor primi aproximativ 100.000 de euro, în care intră şi asigurarea de 80.000 de euro. Potrivit prim-ministrului Victor Ponta, în urma unor discuţii avute cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-a decis trimiterea în Afganistan a unui avion care să aducă în ţară trupurile militarilor căzuţi la datorie.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale, tragedia s-a produs duminică, în jurul orei 22.00, ora României, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de patrulare în estul Afganistanului. Militarii au fost transportaţi la spital şi în ciuda eforturilor medicilor, aceştia au încetat din viaţă o oră mai târziu.

Potrivit unui comunicat MAPN, “trupurile neînsufleţite ale sublocotenenţilor post-mortem Vasile Claudiu Popa şi Adrian Postelnicu, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, vor fi repatriate cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române care va ateriza miercuri, în jurul orei 17.30, la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, vor fi prezenţi la ceremonie”.

”Am primit cu mare tristeţe vestea că doi militari români şi-au pierdut viaţa în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare. Îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de familiile militarilor şi le adresez acestora sincere condoleanţe!”, a transmis premierul Ponta, potrivit unui comunicat al Guvernului, citat de Agerpres.

Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, de 28 de ani, era căsătorit şi se afla în a doua misiune în Afganistan. Originar din Alba Iulia, Claudiu a rămas orfan de tată la vârsta de 14 ani. Tânărul se mutase cu serviciul, împreună cu soţia lui la Constanţa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Captură incredibilă a unui pescar din Alba: Somn de aproape 2,5 metri, pescuit pe un râu din Spania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Captură incredibilă a unui pescar din Alba: Somn de aproape 2,5 metri, pescuit pe un râu din Spania Miceștianul Bogdan Ioan Drașovean uimește cu o nouă captură incredibilă de pește. De data aceasta, somnul prins de bărbat măsoară nu mai puțin de 2,45 metri. Citește și: FOTO. Un bărbat din Alba, stabilit în Spania, prinde […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea