Exmatriculat de la Teologie, preotul comisar-șef impostor Căpâlnaș a reprezentat Poliția Română în fața Angelei Merkel
Cazul fostului preot ajuns comisar-șef de poliție, Augustin Căpâlnaș, distins printr-o impostură care a șocat întreaga opinie publică, a dezvăluit nemărginitele posibilități ale sistemului românesc.
Ieri, după ce întrega presă din România a prezentat, pe surse, faptul că comisarul şef la Directia Rutieră din cadrul IGPR, Augustin Căpâlnaş, este cercetat penal de procurori după ce a fost depistat de colegii săi polițiști că deţine un permis fals de conducere, au ieșit la iveală și alte grozăvii legate de parcursul său profesional “spectaculos”.
Căpâlnaş a fost timp de doi ani angajat al IPJ Alba, unde a deţinut şi funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei.
Astfel, pe lângă faptul că Augustin Căpâlnaş, în vârstă de 43 de ani, nu a avut niciodată permis de conducere și a condus fără probleme autoturisme timp de peste 20 de ani, acesta ar fi fost timp de mai mulţi ani preot în comuna Bogata (Cluj) şi apoi arhidiacon la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia, fără să fi absolvit o facultate de Teologie. Ba chiar mai mult decât atât, Căpâlnaș a fost exmatriculat de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, după cum a declarat Antenei 3, Vasile Stanciu, decanul Facultăţii UBB Cluj-Napoca.
Înainte de a intra în poliţie, polițistul a fost arhidiacon timp de 12 ani la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia şi şofer al fostului Arhiepiscop Ortodox de la vremea respectivă IPS Andrei. În cadrul Direcţiei Rutiere din IGPR, inspectorul şef Căpâlnaş avea atribuţii în domeniul educaţiei rutiere şi era prezent la astfel de evenimente în totată ţara. Recent, acesta a dorit să se transfere de la Departamentul Educaţie Rutieră la Direcţia operativă a Poliţiei Rutiere şi a fost nevoie, la reîncadrare, de verificarea sa completă în baza de date a Poliţiei. Colegii poliţistului au descoperit în urma verificărilor în baza de date a Poliției că Augustin Căpâlnaș nu a deținut niciodată permis de conducere. El prezenta, de fiecare dată când i se solicita, o copie a unui permis de conducere al unei persoane care avea un nume aproape identic cu al lui, diferenţa fiind de o singură literă. Căpâlnaş le spunea superiorilor ca va aduce permisul ulterior, lucru care nu se mai întâmpla. Comisarul-şef a recunoscut în cele din urmă că nu are un permis valabil de conducere.
Pe lângă autoturismul personal, polițistul a condus mașini de poliție din cadrul IPJ Alba și Poliția rutieră București și, culmea culmilor, făcea parte din Brigada Escortă Rutieră, și a însoțit numeroase delegații oficiale românești și străine în calitate de conducător de coloană oficială.
Potrivit unor surse judiciare, ofiţerul de poliție Augustin Căpâlnaș este încă în funcţie, fiind în prezent în concediu medical.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Un bărbat din Alba, primul șofer care va renunța de bună voie la permisul auto la 88 de ani, după o viață la volan
Un bărbat din Alba, primul șofer care va renunța de bună voie la permisul auto la 88 de ani, după o viață la volan În afara situațiilor în care deținătorul permisului auto a comis infracțiuni rutiere grave sau a obținut prin mijloace ilegale carnetul de șofer, legislația în vigoare prevede că permisul auto mai poate […]
Secțiune Articole Similare
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Ziarul „Unirea” din Alba Iulia angajează REDACTORI pentru ediția online. Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de HALLOWEEN 2024. SMS-uri, felicitări, statusuri, mesaje amuzante, înfricoșătoare și mesaje în limba engleză de HALLOWEEN
-
Ştirea zileiacum 13 ore
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Sportacum o zi
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
29 octombrie, Ziua Internațională a Internetului. România a intrat în era internetului în 1999