Rămâi conectat

Actualitate

Evaluare Naţională 2014: Testele elevilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a nu vor conta la admiterea la liceu

Dragoş Suciu

Publicat

în

Rezultatele la Evaluarea Naţională, introdusă în premieră, din acest an şcolar, la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a nu vor conta la admiterea în clasa a IX-a, conform ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

El a precizat că va fi vorba doar despre o evaluare unitară la nivel național, pentru a testa cunoștințele elevilor și pentru a-i obișnui cu condițiile de examen, fără, însă, ca notele să fie trecute în catalog.

Citeşte şi Evaluare Naţională 2014: MEN a publicat modele de subiecte pentru clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a

„Evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au rolul de a evalua, pe de o parte nivelul de pregătire al elevilor după câțiva ani de școală, iar, pe de altă parte, de a pregăti elevii cu atmosfera de examen. Nu sunt examene naționale, ci evaluări, iar notele nu vor fi trecute în catalog. Metodele clasice de evaluare nu ne permit o analiză a pregătirii elevilor la nivel național. Modalitatea de evaluare la clasă diferă de la un profesor la altul, ori aceste evaluări naționale transversale au același sistem de redactare a subiectelor, aceleași sistem de măsurare a performanței elevilor. Evaluările, însă, nu vor avea niciun impact, ci doar pregătesc admiterea pentru clasa a IX-a și copiii nu vor fi ierarhizați niciodată în funcție de aceste rezultate”, a declarat Remus Pricopie, citat de Agerpres. 

Citeşte şi Evaluarea Naţională pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a a fost amânată. Când vor fi examinaţi elevii


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea