Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară din ISTORIE, susțin cercetătorii de la un institut german de sănătate animală
Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară din ISTORIE, susțin cercetătorii de la un institut german de sănătate animală
Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară din istorie, susţin cercetătorii de la institutul german de sănătate animală Friedrich Loeffler Institute (FLI), transmite DPA, preluată de Agerpres.
„În prezent traversăm cea mai gravă epidemie de gripă aviară atât în Germania cât şi în Europa”, susţin cercetătorii de la FLI. Potrivit acestora, noi cazuri sunt detectate în fiecare zi şi nu doar păsările sunt afectate de virusul gripei aviare. „Nu se întrevede un sfârşit iar ţările afectate se întind din Finlanda şi până în Insulele Feroe, din Rusia şi până în Portugalia”, potrivit cercetătorilor care adaugă că au fost descoperite cazuri chiar şi în Canada, India şi estul Asiei.
Numai în Germania, începând din octombrie şi până în data de 29 decembrie au fost descoperite 394 de cazuri de infecţie cu gripă aviară în rândul păsărilor sălbatice, inclusiv raţe, gâşte, lebede şi pescăruşi. Majoritatea cazurilor au fost detectate de-a lungul coastelor. De asemenea, cercetătorii de la FLI au identificat 46 de cazuri de infecţie cu gripă aviară la fermele de păsări din Germania.
În aceeaşi perioadă, de-a lungul Europei datele FLI arată că au fost descoperite 675 de cazuri de infecţie cu gripă aviară în rândul păsărilor sălbatice şi 534 de cazuri de infecţie în rândul păsărilor domestice.
În plus, au fost descoperite cazuri de gripă aviară la mamifere, de exemplu la vulpi în Ţările de Jos şi Finlanda, la foci în Suedia şi Germania şi la vidre în Finlanda.
Gripa aviară este o boală virală foarte contagioasă, care apare în principal la păsările de curte şi la păsările de apă sălbatice. Virusurile gripei aviare sunt virusuri cu patogenitate ridicată sau scăzută (HPAI, respectiv LPAI) în funcţie de caracteristica moleculară a virusului şi de capacitatea acestuia de a provoca boli şi mortalitate la pui.
În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa. Ţările care descoperă boli animale periculoase precum pesta porcină africană sau gripa aviară înalt patogenă trebuie să avertizeze imediat Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) şi să trimită regulat rapoarte de evoluţie.
Sursa: g4media.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana