Rămâi conectat

Societate

Elevii militari sparg tot… chiar şi „cărămizi”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Colegiul Militar „Mihai Viteazul” este una dintre unităţile liceale din Alba Iulia care face cinste municipiului nostru, atât în privinţa rezultatelor deosebite obţinute de elevi la învăţătură de-a lungul anului şcolar, finalizate şi în acest an cu promovabilitatea de 100 la sută la examenul de bacalaureat, cât şi în privinţa succeselor din activităţile extraşcolare sau a performanţelor din întrecerile sportive. Iar cei care nu văd evidenţa sunt cârcotaşi. Nu mă voi referi acum la numeroasele premii şi menţiuni cucerite la olimpiadele şcolare de elevii militari, ci la echipa de karate a Colegiului Militar „Mihai Viteazul”.
Echipa de karatişti pregătită cu multă dăruire şi profesionalism de către Florin Grozav a participat în 2006 la Campionatul European de Karate IMAF Europa, Federaţia Română de Karate Nipon Budo alături de karatişti din Belgia, Olanda, Germania, Rusia, Ucraina şi Ungaria. Karatiştii Colegiului Militar „Mihai Viteazul” au obţinut atunci 4 medalii: două de aur la kata şi titlul de campioni europeni, o medalie de argint la kata şi o medalie de bronz la kumite. Aceste rezultate au calificat liceul la Campionatul Mondial de Karate din Italia, unde, din păcate, nu a putut participa. În anul şcolar trecut echipa de karate a participat la Campionatul Naţional de Karate „Nipon -Budo” desfăşurat la Alba Iulia unde a obţinut 6 premii I, 1 premiu II şi 2 premii III.
În acest an şcolar, la competiţia interjudeţeană „Cupa Gemina”, elevii Colegiului Militar „Mihai Viteazul” au obţinut titluri de campioni şi vicecampioni la categoriile lor de vârstă prin Răzvan Hriţcu – locul I la kata şi kumite, Gabriel Trif – locul I la kata şi kumite, Alina Puşcaş – locul I la kata şi kumite, Horea Roman – locul I la kata, locul I la kumite, locul II la kata, Alexandra Oltean – locul II la kata şi kumite. Este incredibil. Dacă aş fi citit sau aş fi aflat de la cineva despre aceste performanţe poate că nu aş fi crezut, dar am avut ocazia să-i văd pe viu pe karatiştii antrenaţi de Florin Grozav în timpul unui exerciţiu demonstrativ în cadrul căruia sportivii au etalat cunoştinţe solide de arte marţiale. Două lucruri m-au impresionat, fiind spectaculoase. Băieţii au crăpat cu pumnul mai multe „cărămizi” din lemn, fie separat, ţinute în mâini la nivelul pieptului de alţi colegi, fie aşezate una peste alta, în bloc, iar o karatistă a spart cu lovituri de picior în faţă şi în spate două bucăţi din lemn ţinute la nivelul pieptului de doi colegi. Nu e recomandat să te legi de ei!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 5 – 11 IULIE 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 5 – 11 IULIE 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall Twisters / Tornade Avanpremiera Regia: Lee Isaac Chung Cu: Glen Powell, Maura Tierney, Kiernan Shipka, Daisy Edgar-Jones Gen Film: Actiune, Aventuri, Thriller Durată: 127 min Rating: N 15 Edgar-Jones joacă rolul lui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea