Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Elevii care au împlinit 16 ani pot fi angajați cu jumătate de normă, iar munca se echivalează cu instruirea practică

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii care au împlinit 16 ani pot fi angajați cu jumătate de normă, iar munca se echivalează cu instruirea practică

La împlinirea vârstei de 16 ani, operatorii economici pot să angajeze elevii cu jumătate de normă conform prevederilor legale în vigoare. În aceste condiţii, activitatea prestată la operatorul economic de către elevi se echivalează cu instruirea practică, prevede un amendament al PSD adoptat vineri de Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Elevii care au împlinit 16 ani pot fi angajați cu jumătate de normă, iar munca se echivalează cu instruirea practică – Shutterstock (arhivă)
Un alt amendament, aparţinând PNL, defineşte, în proiectul legilor educaţiei, învăţământul preuniversitar tehnologic în sistem dual este o formă de organizare a învăţământului liceal şi postliceal tehnologic în unităţi de învăţământ de stat şi/sau particulare pentru învăţământul liceal, în şcoli postliceale cu personalitate juridică sau ca structuri fără personalitate juridică, în cadrul liceelor cu personalitate juridică, ori în colegii terţiare nonuniversitare care funcţionează în cadrul instituţiilor de învăţământ superior, învăţământ care se desfăşoară pe bază de contract.

Operatorii economici care asigură pregătirea practică a elevilor, pot acorda o bursă, cel puţin la nivelul celei provenite din fonduri publice pentru învăţământul liceal tehnologic, şi pot finanţa alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor, prevede un alt amendament iniţiat de grupul parlamentar al PSD.

Sprijin pentru elevii din învăţământul liceal tehnologic
Comisia a mai aprobat un amendament al social-democraţilor potrivit căruia unităţile administrativ teritoriale pot sprijini învăţământul liceal tehnologic dual prin finanţarea unor cheltuieli de natura investiţiilor, cheltuieli materiale, burse şi stimulente pentru elevi şi personalul din învăţământ implicat, cheltuieli privind mobilităţile şi cheltuieli pentru formarea profesională.

Încheierea contractului de parteneriat dintre unul sau mai mulţi operatori economici sau între structuri asociative/un consorţiu de operatori economici, unitatea de învăţământ şi una sau mai multe unităţi administrativ-teritoriale, contract care stabileşte condiţiile de colaborare, drepturile şi obligaţiile părţilor, precum şi costurile asumate de parteneri. Contractul de parteneriat va acoperi cel puţin perioada celor 3/4 ani de studiu, mai prevede un amendament al PSD, adoptat de deputaţii din Comisia de învăţământ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea