Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elena Ignat s-a înscris la concursul de inspector școlar general: IȘJ Alba este o instituție care trebuie reformată

Dragoş Suciu

Publicat

în

Directoarea Școlii ”Avram Iancu” din Alba Iulia, Elena Ignat, s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de inspector școlar general și spune că IȘJ Alba este o instituție ce trebuie reformată. Ea va concura cu Marcela Dărămuș, actualul inspector școlar general adjunct și cu profesoara Colegiului Tehnic ”I.D. Lăzărescu” Cugir, Camelia Dumitrean.

elena ignatContactată telefonic de ziarulunirea.ro, Elena Ignat a spus că are încredere în seriozitatea și corectitudinea Ministerului Educației – cel care organizează acest concurs – dar precizează că va verifica, alături de juriști, anumite aspecte ce țin de legalitate, iar dacă va descoperi vicii de procedură își rezervă dreptul de a nu mai participa.

Inițial, colegul ei de partid, Cornel Sandu, a spus că ar putea da în scris că Elena Ignat nu va candida.

”Acum Ministerul are ocazia să demonstreze dacă e un concurs corect sau viciat. Am vrut sa dau un semnal colegilor mei, prin participarea mea la concurs, că trebuie să ne implicăm, indiferent de politic. Chiar dacă sunt membrul unui partid, eu nu fac politică în instituție. Consider că profesionalismul și competența sunt cheia rezolvării problemelor. Consider că dascălii trebuie să ia atitudine. Să avem curajul sa candidam, să participăm la un concurs, chiar împotriva unei culori politice care ne guvernează. Am făcut o analiză și am considerat că am competențele necesare, respectiv experiența managerială care mă ajută. IȘJ Alba are nevoie de o schimbare de management. Dincolo de faptul că este o instituție anacronică, nereformată de mai bine de 30 de ani”, a spus Elena Ignat.

Ea a spus că schimbarea în bine a instituției nu ține doar de inspectorul școlar general, ci și de echipa care este alături.

Întrebată despre cum apreciază concurența, Elena Ignat a spus: ”Nu pot să vă spun prea multe despre activitatea colegelor mele. Probabil că există realizări și calități care le îndreptățesc să participe la acest concurs. Mă bucur că există mai multe candidate și încercăm să dăm o notă de seriozitate acestui concurs și le urez succes. Cel mai bun ar trebui să câștige”, a spus Elena Ignat.

În vârstă de 54 de ani, Elena Ignat a mai fost inspector școlar general adjunct, în perioada 2005-2009, inspector teritorial în perioada 1999-2001. Are o experiență managerială în învățământ de 16 și ani și este din 2009 director al Școlii ”Avram Iancu” din Alba Iulia. A terminat Facultatea de Biologie din cadrul Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca. Ea are și funcția de copreședinte a organizației de femei a PNL.

Probele de concurs se vor desfășura în perioada 11-20 martie 2015, la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice

Concurs pentru ocuparea funcției de inspector școlar general nu s-a mai organizat de peste 8 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc la găsirea ei

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc la găsirea ei S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Se oferă recompensă pentru informații care duc la găsirea ei. Yukanna este o cățelusă Golden Retriever, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea