Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dosarul grupării interlope a fraților Sibișean a ajuns la Înalta Curte după 8 ani de judecată

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat astăzi recursul formulat de interlopii din gruparea Sibișean, condamnați la pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ce țin de criminalitatea organizată.

Inculpații sunt: Abraham Ștefan Iosif, Berki Daniel, Brici Livius, Budacă Adrian Nicolae, Ciurar Marius Stelian, Grosu Gheorghe, Moldovan Oniță, Mondoc Alin, Pătruț Marius Mihai, Radu Florin Valentin, Sibișean Cozmin Stelian și Sibișean Mircea Claudiu, trimiși în judecată în anul 2006, pentru infracțiuni săvârșite în perioada anilor 2001 – 2005.

Aceștia au fost acuzați de proxenetism, pervesiuni sexuale, şantaj, lipsire de libertate, tentativa de omor, lovire şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi altele. Dosarul care a cuprins 160 de părţi vătămate, a suferit numeroase amânari şi recuzări de-a lungul timpului fiind în cele din urmă, strămutat de la Alba Iulia la Râmnicu Vâlcea, prin solicitarea inculpaţilor.

La Tribunalul Vâlcea dosarul s-a judecat în perioada 10 mai 2006 – 6 iunie 2012 iar sentința a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Pitești.

La această instanță sentințele s-au pronunțat în 4 iulie 2013, astfel: pentru Claudiu Mircea Sibişean – 7 ani de închisoare cu executare, pentru Cosmin Sibişean – 3 ani de închisoare cu executare, pentru Marius-Mihai Pătruţ (fost Bercea) – 3 ani de închisoare cu executare, pentru Florin Radu Valentin – 5 ani de închisoare; Ştefan Iosif Abraham – 5 ani de închisoare; Livius Brici – 5 ani de închisoare; Daniel Berki – 5 ani de închisoare; Gheorghe Grosu – 5 ani de închisoare; Oniţă Moldovan – 5 ani de închisoare. Alin Mondoc – achitare, Adrian Nicolae Budacă – achitare. De asemenea, inculpații au fost obligați să plătească statului cheltuilei de judecată în cuantum de circa 30.000 de lei. În plus, de la inculpatul Claudiu Sibişean judecătorii au dispus confiscarea sumei de 1.850 de euro obţinuţi din săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Hotărârea Curţii de Apel Pitești a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde judecarea dosarului a început astăzi (13 martie 2014) cu o amânare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc la găsirea ei

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc la găsirea ei S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Se oferă recompensă pentru informații care duc la găsirea ei. Yukanna este o cățelusă Golden Retriever, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea