Rămâi conectat

Ştirea zilei

Doi albaiulieni, misionari penticostali, arestați în Indonezia pentru că vindeau Biblii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Sergiu Berci în vârstă de 35 de ani și Denis Daniel Ross de 36 de ani, ambii din Alba Iulia, au fost arestați la sfârșitul săptămânii trecute de autoritățile indoneziene pentru că făceau tranzacții cu Biblii pe teritoriul acestei țări. Indonezia este cea mai mare țară musulmană din lume, având o populație de aproape 300.000.000 de locuitori, iar legislația acestui stat interzice vânzarea Bibliilor.

Cei doi albaiulieni lucrau ca misionari la “The Christian and Missionary Aliance”, o congregație penticostală americană cu sediul în statul Colorado.

Alături de albaiulieni au mai fost arestaţi doi tineri originari din Suceava, Titel Maghiar de 38 de ani şi  Ionuț Maghiar de 33 de ani. Cei patru tineri locuiesc de mai mulţi ani la Cluj Napoca.

Titel Maghiar a mai fost închis în Indonezia pentru patru luni în anul 2009, tot pentru tranzacții de Biblii.

Potrivit paginii online a ziarului Orizonturi Eterne, Titel Maghiar a absolvit Facultatea de Filosofie, Ionuţ Maghiar, cursurile Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii şi Sergiu Berci a terminat Filologia. Liviu Crețu, un misionar care a călătorit împreună cu cei patru tineri arestați în Indonezia, spre insula Maluku, a încercat să-i viziteze pe cei patru, care se află în închisoare. Liviu Crețu a fost în cursul zilei de ieri, împreună cu un frate creștin de naționalitate indoneziană, pe nume Rahmat Gumelar, să îi viziteze pe cei patru tineri arestați, dar nu li s-a acceptat vizita, în schimb au primit vestea că vineri, 14 septembrie aceștia vor fi cercetați, zi în care vor afla dacă vor fi eliberați sau rămân în închisoare.

Ei fac se pare de mulți ani tranzacții de Biblii, ultima tranzacție fiind făcută în luna august, în Jakarta. Însă în noaptea dintre 07 septembrie și 08 septembrie 2012 au făcut o tranzacție de Biblii în Indonezia, insula Maluku, în Ambon și au fost depistați și sunt arestați.

Liviu Crețu a transmis un mesaj emoționant despre situația colegilor săi către redacția revistei „Orizonturi eterne”: „Pace vouă! Mă numesc Liviu Crețu, am 33 ani și sunt venit ca misionar în Indonezia, insula Maluku, am fost ieri împreună cu Alin Terec, coleg de misiune cu mine, și cu un frate creștin de naționalitate indoneziană, numele lui este Rahmat Gumelar, am fost la ei să îi vizităm, dar nu ne-a dat voie să îi vedem, abia vineri 14 septembrie vor fi cercetați. Și se va afla dacă vor fi eliberați sau dacă vor rămâne mai departe în închisoare! Voi reveni cu informații. Până atunci vă rugăm să ne unim mai departe în rugăciune! Fiți binecuvântați de Domnul!”

foto: Sergiu Berci și Denis Danisl Ross


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea