Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Directorul tehnic Gheorghe Chindriș, desemnat la conducerea interimară a Cupru Min Abrud, cel mai mare producător de concentrat de cupru din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul de administrație al S.C. Cupru Min S.A., reunit luni pentru prima dată după ce directorul general Nicolae Turdean și-a anunțat demisia, a decis ca interimatul la conducerea companiei să fie asigurat de Gheorghe Chindriș, membru în C.A. și director tehnic.

De partea economică a fost desemnat să se ocupe Eugen Colda, fost director economic și contabil șef al S.C. Cupru Min S.A. În mod surprinzător, Nicolae Turdean, directorul general al Cupru Min Abrud, societatea care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României, și-a înaintat demisia din funcția care îi asigura în jur de 20.000 de lei lunar.

Și asta cu toate că în 2017 compania a raportat o producție record.

Turdean a motivat că are alte proiecte și a invocat și vârsta. El are 65 de ani și mandatul în fruntea societății cu capital majoritar de stat, printre puținele companii de stat profitabile, i-ar fi expirat peste 3 ani. Postul de director va fi scos la concurs în următoarele luni. Turdean a precizat că speră să fie înlocuit de către cineva din cadrul companiei. Compania Cupru Min SA a anunțat recent că 2017 a fost anul unor creșteri importante. Veniturile totale ale companiei au crescut cu 35,8% față de 2016, iar capitalurile proprii cu peste 55%.

Veniturile din exploatare/angajat au crescut cu 34%. ”Prin raportare la anul 2016, în 2017 volumul de descopertă realizat în cariera de la Roșia Poieni a fost de 137%, ceea ce înseamnă o masă minieră de 1,725,000 de tone. Realizările la descoperta de investiție au fost chiar mai mari, reprezentând 146,7% din volumul anului 2016. S-au pus astfel bazele creșterii producției și în 2018. Remarcabilă este creșterea de productivitate: din cele 38,300 de tone de concentrat de cupru s-au obținut 8010 tone de cupru pur, față de 7,800 în 2016, la un volum de 37,846 de tone de concentrat. Este pentru prima dată în istoria societății când e depășită cota de 8000 de tone de cupru”, potrivit companiei.

Reprezentanții acesteia anunță că în 2018 Cupru Min va lansa a doua etapă de investiții urmărind modernizarea Secției de flotație din Uzina de preparare. Tot în 2018 societatea va finaliza construcția Stației de neutralizare a apelor acide, importantă investiție în protecția mediului.

Citește și Directorul Cupru Min Abrud, Nicolae Turdean: Nu au fost presiuni să-mi dau demisia, asta a fost decizia mea. Sper să mă înlocuiască cineva din companie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea