Rămâi conectat

Ştirea zilei

Directorul Cupru Min Abrud, Nicolae Turdean: Nu au fost presiuni să-mi dau demisia, asta a fost decizia mea. Sper să mă înlocuiască cineva din companie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Nicolae Turdean, directorul general al Cupru Min Abrud, societatea care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României, și-a înaintat demisia, cu toate că în 2017 compania a avut o producție record.

Directorul societății Cupru Min, Nicolae Turdean, a declarat, joi, contactat de ziarulunirea.ro, că are alte proiecte, fără să spună care, precizând că nu au existat presiuni ca el să demisioneze.

”Mi-am înaintat demisia, dar nu din motivele care se vehiculează prin media. Pur și simplu, fiecare își are traiectoria lui în viață. Aceasta e decizia mea unilaterală și nu e motivată de nimic care să mă fi deranjat. Ce este cert și vreau să vă spun clar, nu este niciun fel de presiune, din contră, lumea mă acuză că acum când merge Cupru Min bine, acum plec. Poți să pleci și de la bine, nu numai de la rău. Cupru Min e pe picioarele lui, are un viitor stabil, s-a dovedit că nu am vrut să închid, din contră am dezvoltat compania. Nu am închis, ci noi am făcut producție record. Cupru Min merge foarte bine și va merge în continuare foarte bine. Am multe proiecte, dar în niciun caz de multinaționale și sunt solicitat în foarte multe locuri în calitate de consultant. Am pus suflet în compania asta. Gândiți-vă totuși că am și eu o vârstă”, a spus directorul general al Cupru Min. (foto Opinia Transilvana)

Nicolae Turdean are 65 de ani, iar mandatul său ar fi expirat peste trei ani.

”Mi-am luat o marjă de timp să stau lângă viitorul director. Eu sper să fie cineva dintre cei care sunt în companie, să preia lucrurile din mers pentru că e un moment mai important anul acesta pentru Cupru Min. Vreau să stau până când omul preia și îi las toată strategia care a fost pusă cap la cap cu Consiliul de Administrație și să fiu convins că se continuă pe linia pe care s-a pornit pentru că rezultatele demonstrează că linia e bună. Cupru Min e pe un trend ascendent foarte puternic”, a mai spus Turdean.   

Pentru postul de director general va fi organizat un concurs.

Cupru Min Abrud a depășit în 2017, pentru prima dată în istoria companiei, cota de 8.000 de tone de cupru pur obținut, în urma prelucrării a 38.300 de tone de concentrat.

Consiliul de Administrație și conducerea executivă a Cupru Min a anunțat, la începutul anului, într-un comunicat de presă, că în 2017 veniturile totale ale societății au crescut cu 35,8%.

”Compania Cupru Min S.A. a evaluat datele preliminare privind realizarea indicatorilor financiari și de producție și este în măsură să anunțe că anul 2017 a fost anul unor creșteri importante. Veniturile totale ale companiei au crescut cu 35,8% față de 2016, iar capitalurile proprii cu peste 55%. Veniturile din exploatare/angajat au crescut cu 34%. Prin raportare la anul 2016, în 2017 volumul de descopertă realizat în cariera de la Roșia Poieni a fost de 137%, ceea ce înseamnă o masă miniera de 1,725,000 tone. Realizările la descoperta de investiție au fost chiar mai mari, reprezentând 146,7% față de volumul anului 2016”, potrivit Cupru Min Abrud.

Reprezentanții Societății au transmis că astfel s-au pus bazele creșterii producției și în 2018.

”Remarcabilă este creșterea de productivitate: din cele 38,300 de tone de concentrat de cupru s-au obținut 8010 tone de cupru pur, față de 7,800 în 2016, la un volum de 37,846 tone de concentrat. Este pentru prima dată în istoria societății când e depășită cota de 8000 tone de cupru”, potrivit companiei.

Cupru Min se află în subordinea Ministerului Economiei şi are circa 550 de angajaţi. Compania exploatează minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni, fiind cel mai mare producător de concentrat de cupru, cu aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea