Rămâi conectat

Actualitate

Din 15 martie, noi obligații pentru restaurante: Vor trebui să le prezinte clienţilor lista tuturor ingredientelor folosite şi valorile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din 15 martie, noi obligații pentru restaurante: Vor trebui să le prezinte clienţilor lista tuturor ingredientelor folosite şi valorile lor

Începând de miercuri, 15 martie, restaurantele, fast-food-urile sau cantinele vor trebui să le prezinte clienţilor lista tuturor ingredientelor folosite şi valorile lor.

Tot de poimâine, atunci când vom lua mâncare de la restaurante, fast-food-uri sau cantine o să aflăm şi cât de sănătoasă este. Meniurile vor conţine mult mai multe informaţii ca până acum.

15 martie este data de la care toate unităţile care oferă mâncare vor trebui să le prezinte clienţilor meniuri care includ numeroase detalii despre mâncarea din ofertă – lista tuturor ingredientelor folosite şi valorile lor nutriţionale. Detaliile ar trebui să fie la fel de explicite precum cele de pe etichetele produselor ambalate. Practic, meniul extins va cuprinde detalii legate de cantitatea de zahăr, grăsimi, sare, tipul de carne folosită şi dacă produsele lactate sunt într-adevăr de origine animală sau vegetală. E-urile, care sunt aditivi alimentari, vor apărea de acum în meniu, consumatorul putând să îşi dea seama ce are în farfurie cu adevărat. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a explicat că, şi atunci când cumpără de la unităţile de alimentaţie publică, oamenii au dreptul să ştie dacă gustul este natural sau dacă provine din aditivi, transmite Rador.

Preşedintele Autorităţii, Horia Constantinescu: „Trebuie să luăm în calcul că mulţi operatori economic, astăzi, servesc produse similare ca aspect şi ca gust produselor cu care suntem familiarizaţi, în sensul utilizării cremelor vegetale pe bază de grăsime de palmier în locul smântânii sau a unor produse similare cu brânza, ca aspect şi ca textură, cu brânza feta, în condiţiile în care şi acestea sunt făcute cu puţin zer şi foarte multă grăsime de palmier.”

Informaţiile detaliate trebuie să apară şi pe site-urile operatorilor economici care primesc comenzi de mâncare online, astfel încât consumatorul să fie foarte exact informat referitor la preparate. Preşedintele ANPC a declarat că a primit un mesaj din partea Federaţiei Industriei Hoteliere din România, prin care i s-a cerut anularea acestor directive, însă ordinul care stabileşte detalierea informaţiilor din meniuri a fost emis după ce a fost stabilită abordarea la nivel european şi în urma discuţiilor cu asociaţiile de protejare a intereselor consumatorilor.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Electrica anunță noile tarife de la 1 iulie 2025: Facturile la energie, în creștere accentuată

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Electrica anunță noile tarife de la 1 iulie 2025: Facturile la energie, în creștere accentuată Electrica a transmis recent clienților săi casnici notificarea privind noul preț de furnizare al energiei electrice, valabil de la 1 iulie, atunci când expiră schema de plafonare. Citește și: PENSII 2025: Pe ce dată se dau pensiile în luna iunie. […]

Citește mai mult

Actualitate

Trenurile Soarelui 2025 | 54 de trenuri vor asigura zilnic legături directe cu staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării. Tarife, reduceri și facilități pentru călători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trenurile Soarelui 2025 | 54 de trenuri vor asigura zilnic legături directe cu staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării. Tarife, reduceri și facilități pentru călători CFR Călători lansează programul estival „Trenurile Soarelui”, prin care 54 de trenuri vor asigura zilnic legătura dintre principalele orașe din țară și stațiunile de la Marea Neagră. CFR […]

Citește mai mult

Actualitate

Știați că munca la stat e periculoasă? Magda Bistriceanu: „Aproape toți bugetarii angajați în ministere primesc sporuri”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Știați că munca la stat e periculoasă? Magda Bistriceanu: „Aproape toți bugetarii angajați în ministere primesc sporuri” Deși pare greu de crezut, o mare parte dintre angajații din ministerele României beneficiază de sporuri consistente pentru „condiții periculoase” sau „vătămătoare de muncă”. În total, există peste 50 de tipuri de sporuri acordate bugetarilor, de la cele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea