Rămâi conectat

Actualitate

Din 15 martie, noi obligații pentru restaurante: Vor trebui să le prezinte clienţilor lista tuturor ingredientelor folosite şi valorile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din 15 martie, noi obligații pentru restaurante: Vor trebui să le prezinte clienţilor lista tuturor ingredientelor folosite şi valorile lor

Începând de miercuri, 15 martie, restaurantele, fast-food-urile sau cantinele vor trebui să le prezinte clienţilor lista tuturor ingredientelor folosite şi valorile lor.

Alba FEST 2025

Tot de poimâine, atunci când vom lua mâncare de la restaurante, fast-food-uri sau cantine o să aflăm şi cât de sănătoasă este. Meniurile vor conţine mult mai multe informaţii ca până acum.

15 martie este data de la care toate unităţile care oferă mâncare vor trebui să le prezinte clienţilor meniuri care includ numeroase detalii despre mâncarea din ofertă – lista tuturor ingredientelor folosite şi valorile lor nutriţionale. Detaliile ar trebui să fie la fel de explicite precum cele de pe etichetele produselor ambalate. Practic, meniul extins va cuprinde detalii legate de cantitatea de zahăr, grăsimi, sare, tipul de carne folosită şi dacă produsele lactate sunt într-adevăr de origine animală sau vegetală. E-urile, care sunt aditivi alimentari, vor apărea de acum în meniu, consumatorul putând să îşi dea seama ce are în farfurie cu adevărat. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a explicat că, şi atunci când cumpără de la unităţile de alimentaţie publică, oamenii au dreptul să ştie dacă gustul este natural sau dacă provine din aditivi, transmite Rador.

Preşedintele Autorităţii, Horia Constantinescu: „Trebuie să luăm în calcul că mulţi operatori economic, astăzi, servesc produse similare ca aspect şi ca gust produselor cu care suntem familiarizaţi, în sensul utilizării cremelor vegetale pe bază de grăsime de palmier în locul smântânii sau a unor produse similare cu brânza, ca aspect şi ca textură, cu brânza feta, în condiţiile în care şi acestea sunt făcute cu puţin zer şi foarte multă grăsime de palmier.”

Informaţiile detaliate trebuie să apară şi pe site-urile operatorilor economici care primesc comenzi de mâncare online, astfel încât consumatorul să fie foarte exact informat referitor la preparate. Preşedintele ANPC a declarat că a primit un mesaj din partea Federaţiei Industriei Hoteliere din România, prin care i s-a cerut anularea acestor directive, însă ordinul care stabileşte detalierea informaţiilor din meniuri a fost emis după ce a fost stabilită abordarea la nivel european şi în urma discuţiilor cu asociaţiile de protejare a intereselor consumatorilor.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Traseul celei mai spectaculoase porțiuni a Autostrăzii A1 începe să prindă contur: În 2028, șoferii ar putea circula pe întreaga lungime a autostrăzii

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO | Traseul celei mai spectaculoase porțiuni a Autostrăzii A1 începe să prindă contur: În 2028, șoferii ar putea circula pe întreaga lungime a autostrăzii Din anul 2028, șoferii din țara noastră ar putea circula pe întreaga distanță a Autostrăzii A1 București – Nădlac, cea mai lungă autostradă din România. Traseul celei mai spectaculoase porțiuni […]

Citește mai mult

Actualitate

Florian Coldea, audiat la DNA. Fostul șef-adjunct al SRI ar putea fi trimis în judecată – surse

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florian Coldea, audiat la DNA. Fostul șef-adjunct al SRI ar putea fi trimis în judecată – surse Florian Coldea, fostul șef-adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), a fost audita, vineri, 13 iunie 2025, de procurorii DNA. Unele surse spun că ar fi vorba despre o audiere premergătoare trimiterii în judecată. Citește și: Prim-adjunctul SRI, […]

Citește mai mult

Actualitate

BACALAUREAT 2025: SUBIECTE și BAREME publicate de Ministerul Educației după proba la alegere a profilului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2025: Subiecte și bareme publicate de Ministerul Educației după proba la alegere a profilului Vineri, 13 iunie 2025, la câteva ore după desfășurarea probei la alegere a profilului a examenului de Bacalaureat, Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele. Citește și: BACALAUREAT 2025 | Subiectele la Psihologie, Logică și Biologie – Anatomia corpului uman […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea