Dificultăţi în acţiunea de deszăpezire pe DN1R – Albac – Poiana Horii
La invitaţia mai multor cetăţeni din comuna Horia, angajaţi ai unei societăţi de întreţinere a drumurilor naţionale, am constatat că aceasta avea utilaje de deszăpezire chiar performante şi material antiderapant în cantităţi considerabile, precum şi personal calificat competent care veghează zi şi noapte la starea DN1R – Albac – Poiana Horii pentru a se asigura fluenţa circulaţiei tuturor autovehiculelor. Din păcate, activităţile de deszăpezire sunt îngreunate de parcările haotice pe marginea drumului ale unor camioane. Am constatat 18 parcări de autocamioane trase pe dreapta ambelor sensuri, unele chiar neregulamentare care îngreunează intervenţia în condiţii optime a utilajelor acestei societăţi, calitatea actului de deszăpezire şi aplicare de material antiderapant. Aceste autocamioane sunt parcate chiar din toamnă, lucru confirmat de faptul că sub caroseriile acestora nu există nici un fulg de zăpadă. Deşi au fost sesizate organele abilitate nu s-a luat nici o măsură pentru a se intra în legalitate, existând posibilitatea parcării acestora în curtea proprietarilor sau şi alte locaţii care să nu îngreuneze acţiunea utilajelor de deszăpezire şi aplicarea materialului antiderapant. Menţionez faptul că, acest drum fiind mai îngust, din cauza acestor parcări de autovehicule mai mari nu se poate trece unul pe lângă altul decât prin manevrare de mers înapoi şi nu există asemenea parcări, pentru a ne putea derula activitatea din traficul rutier. Drumul din satul Mătişeşti până în Poiana Horii, deşi nu este asfaltat, este bine întreţinut şi practicabil dar aceasta graţie salariaţilor acestei societăţi care veghează zi şi noapte starea DN1R pentru evitarea blocajelor rutiere. Aşadar organele abilitate ar trebui să îşi revizuiască activitatea şi competenţele pentru ca autocamioanele parcate haotic să fie evacuate pentru ca utilajele şi salariaţii acestora să îşi desfăşoare activitatea în cele mai bune condiţii. (Mihai SICOE)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Cele mai frumoase mesaje de Crăciun 2024. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 4 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
MESAJE de CRACIUN fericit 2024! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de SĂRBĂTORI 2024. URARI şi FELICITARI pe care le puteţi trimite prin SMS de Sărbători