Rămâi conectat

Cultură Educație

DGFP Alba continuă popularizarea declaraţiei unice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Alba a avut loc ieri cea de-a treia întâlnire de lucru din cadrul acţiunilor cuprinse în planul campaniei de informare a opiniei publice privind implementarea „Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, formular 112. La reuniune au participat 30 de reprezentanţi ai instituţiilor publice din judeţul Alba şi alte entităţi asimilate, precum şi conducerea DGFP Alba, împreună cu specialişti din cadrul Casei Judeţene de Pensii Alba, Casei de Asigurări de Sănătate Alba şi Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba. Specialiştii grupului tehnic de lucru „Declaraţia unică”, împreună cu specialiştii în tehnologia informaţiei din cadrul DGFP Alba, au prezentat aplicaţiile informatice puse la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice, ANAF, pentru încărcarea şi validarea datelor necesare depunerii declaraţiei unice. Astăzi, de la ora 10.00, DGFP Alba va organiza o altă întâlnire la sediul instituţiei, pentru agenţii economici, urmând să le fie prezentate şi acestora aplicaţiile informatice puse la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice, ANAF, pentru încărcarea şi validarea datelor necesare depunerii declaraţiei unice, dar şi informaţiile necesare privind procedura obţinerii certificatului calificat, având în vedere faptul că de la 1 iulie 2011 declaraţia unică va putea fi depusă exclusiv on-line. Grupul de lucru constituit la nivelul DGFP Alba este coordonat de directorul executiv adjunct Petru Turtă şi funcţionează la Biroul asistenţă contribuabili al DGFP Alba, (tel. 0258 819 825) având următoarea componenţă: Mirela Botaş, Maria Mihălţan şi Marcela Bera. Aceste informaţii comunicate de DGFP Alba au fost publicate şi pe portalul ANAF, în spaţiul destinat DGFP Alba, la adresa www.anaf.ro, la categoria „Informaţii publice”
În ceea ce priveşte corectarea declaraţiei 112, aceasta se efectuează prin depunerea unei declaraţii rectificative, marcată cu X, prin completarea tuturor câmpurilor din formular, inclusiv a celor care nu diferă faţă de declaraţia iniţială, numai pentru rectificări ce vizează perioade de raportare ulterioare datei de 1 ianuarie 2011. Pentru perioadele de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011, contribuabilii vor depune declaraţii rectificative potrivit legislaţiei specifice în vigoare în perioada la care se referă. În cazul unor diferenţe sau drepturi salariale stabilite pentru perioade anterioare, prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, se procedează astfel: impozitul pe veniturile din salarii se calculează la data acordării acestor diferenţe conform prevederilor art.57 alin (2^1) Cod Fiscal şi pct.111 litera b) din Norme Cod Fiscal; contribuţiile sociale aferente unor drepturi băneşti acordate pentru perioade anterioare se declară prin depunerea unor declaraţii rectificative corespunzătoare fiecărei luni care se rectifică. Alte aspecte privind declararea şi plata creanţelor fiscale înscrise în declaraţia 112: sumele înscrise în declaraţie nu cuprind diferenţele de impozite şi contribuţii sociale stabilite prin actele de control; în situaţia în care în perioada de raportare nu au rezultat sume datorate/de plată pentru impozitul pe venit şi/sau contribuţiile cuprinse în vectorul fiscal, la rubrica „Suma datorată/de plată” se înscrie cifra 0 (zero). Necompletarea tabelului din această secţiune pentru impozitul pe venit sau contribuţia pentru care există obligaţie declarativă potrivit legii echivalează cu nedeclararea obligaţiei respective; sumele care pot fi deduse în perioada de raportare (subvenţii, scutiri, reduceri) din contribuţiile sociale datorate de angajatori nu vor depăşi nivelul sumei datorate în perioada de raportare; contribuţiile sociale individuale se reţin şi se virează la bugetele şi fondurile cărora le aparţin, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se datorează, împreună cu contribuţia angajatorului sau a persoanelor asimilate angajatorului, datorată potrivit legii. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea