Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dezvăluiri în dosarul CRIMEI din parcarea localului Fresko Kafe din Sebeș. Martor: Stancu Valer ar dori să ”îi execute” pe Bercuciu Adrian și pe fratele acestuia, pentru că ”i-au stricat cheful”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi martori audiați la Tribunalul Alba • Dezvăluiri în dosarul crimei din parcarea localului Fresko Kafe din Sebeș: Stancu Valer ar dori să ”îi execute” pe Bercuciu Adrian și pe fratele acestuia, pentru că ”i-au stricat cheful”, fără, însă, să se gândească că se poate ajunge la o faptă de omor.

Tribunalul Alba a continuat luni, 19 noiembrie, cercetarea judecătorească în dosarul crimei din parcarea unui local din municipiul Sebeş, faptă săvârşită în 16 mai 2018.

Inculpatul Stancu Valer (38 ani) a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de omor, victima acestuia fiind un tânăr de 32 de ani (Bercuciu Adrian Alin). Autorul a recunoscut fapta și a solicitat, la primul termen, să fie judecat în procedura simplificată, ceea ce înseamnă că ar putea beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei.

Citește și:  CRIMĂ LA SEBEȘ: Un bărbat de 32 de ani ÎNJUNGHIAT MORTAL în plină stradă. Atacatorul s-a predat poliției după trei ore de la producerea incidentului

Părțile implicate au solicitat audierea a trei martori, doi dintre aceștia fiind prezenți la termenul de ieri al procesului. Unul dintre martori a fost prezent la momentul incidentului dintre Stancu Valer și Bercuciu Adrian, acesta sosind la localul Fresko din Sebeș, unde a avut loc crima, împreună cu autorul faptei. Bărbatul a povestit că discuțiile dintre cei doi ar fi început în momentul în care el parca mașina și că, ulterior, a coborât și a intervenit între aceștia.

La un moment dat, a spus martorul, Stancu Valer ar fi trecut de el, iar cei doi au ajuns foarte aproape unul de altul, moment în care a auzit un strigăt de femeie, despre care bănuiește că este soția victimei, care a spus că ”are un cuțit”. Ulterior, când s-a întors l-a văzut pe Stancu Valer pe jos, în timp ce celălalt bărbat îl lovea. Martorul a mai precizat că a intervenit pentru a-i despărți, moment în care victima Bercuciu Adrian s-a ridicat, a mai mers câțiva metri și s-a prăbușit cu fața la pământ. Când l-a întors a observat că era plin de sânge. Martorul a mai afirmat că nu a văzut cuțitul cu care a fost înjunghiată victima, nici înain­te de incident și nici după.

A relatat în fața instanței doar faptul că bănuiește că înjunghierea a avut loc imediat după ce a auzit țipătul de femeie, când el ar fi avut un reflex de autoapărare și astfel, cei doi bărbați ar fi ajuns unul lângă altul.

Martorul a fost propus de către inculpatul judecat pentru crimă, concluzia acestuia fiind că fapta nu ar fi avut loc dacă victima nu ar fi venit amenințător spre Stancu Valer, gestul care l-a determinat să susțină acest lucru fiind faptul că și-a dat jos geaca de pe el. Bărbatul a mai spus, sub jurământ, că nu știe ca între cei doi să fie o relație de ”dușmănie”.

Al doilea martor, propus de către familia victimei, a relatat, în schimb, o stare de lucruri care ar indica faptul că între Stancu Valer și Bercuciu Adrian era o situație tensionată de circa 2 ani de zile. Totul ar fi pornit de la o petrecere organizată de Stancu, de ziua unei alte persoane, când Bercuciu ar fi provocat un scandal.

Citește și:  FOTO, VIDEO/ Presupusul autor al CRIMEI de la SEBEȘ, Valer Stancu, adus la sediul IPJ Alba de unde va fi prezentat judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă

Martorul a spus că, ulterior, a auzit de la mai multe persoane faptul că Stancu Valer ar dori să ”îi execute” pe Bercuciu Adrian și pe fratele acestuia, pentru că ”i-au stricat cheful”, fără, însă, să se gândească că se poate ajunge la o faptă de omor. Bărbatul a precizat că în vara anului trecut s-a întâlnit la mare cu Stancu Valer, care i-a spus că i-a urmărit într-o seară pe cei doi frați, însă i-ar fi fost milă de ei pentru că a ieșit mama acestora din casă și a plâns.

YouTube video

La momentul întâlnirii dintre cei doi, Bercuciu Adrian era în închisoare, acesta fiind eliberat în luna decembrie 2017. La primul termen al procesului, soţia victimei a solicitat acordarea de daune civile în valoare de 500.000 de euro şi a unor daune materiale cifrate la 30.000 de lei.

În rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată Stancu Valer se precizează că, la data de 16 mai 2018, în jurul orei 12.00, acesta s-a întâlnit întâmplător cu victima în parcarea special amenajată a unui local din municipiul Sebeş, iar între cei doi a izbucnit un conflict spontan. În acest timp, inculpatul a lovit victima cu un cuţit, cauzându-i o leziune traumatică (plagă tăiată – înţepată toracică, cu lezarea cordului) care i-a cauzat decesul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea