Ziarul Unirea

Dezvăluiri în dosarul CRIMEI din parcarea localului Fresko Kafe din Sebeș. Martor: Stancu Valer ar dori să ”îi execute” pe Bercuciu Adrian și pe fratele acestuia, pentru că ”i-au stricat cheful”

Doi martori audiați la Tribunalul Alba • Dezvăluiri în dosarul crimei din parcarea localului Fresko Kafe din Sebeș: Stancu Valer ar dori să ”îi execute” pe Bercuciu Adrian și pe fratele acestuia, pentru că ”i-au stricat cheful”, fără, însă, să se gândească că se poate ajunge la o faptă de omor.

Tribunalul Alba a continuat luni, 19 noiembrie, cercetarea judecătorească în dosarul crimei din parcarea unui local din municipiul Sebeş, faptă săvârşită în 16 mai 2018.

ELIT

Inculpatul Stancu Valer (38 ani) a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de omor, victima acestuia fiind un tânăr de 32 de ani (Bercuciu Adrian Alin). Autorul a recunoscut fapta și a solicitat, la primul termen, să fie judecat în procedura simplificată, ceea ce înseamnă că ar putea beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei.

Citește și:  CRIMĂ LA SEBEȘ: Un bărbat de 32 de ani ÎNJUNGHIAT MORTAL în plină stradă. Atacatorul s-a predat poliției după trei ore de la producerea incidentului

Părțile implicate au solicitat audierea a trei martori, doi dintre aceștia fiind prezenți la termenul de ieri al procesului. Unul dintre martori a fost prezent la momentul incidentului dintre Stancu Valer și Bercuciu Adrian, acesta sosind la localul Fresko din Sebeș, unde a avut loc crima, împreună cu autorul faptei. Bărbatul a povestit că discuțiile dintre cei doi ar fi început în momentul în care el parca mașina și că, ulterior, a coborât și a intervenit între aceștia.

La un moment dat, a spus martorul, Stancu Valer ar fi trecut de el, iar cei doi au ajuns foarte aproape unul de altul, moment în care a auzit un strigăt de femeie, despre care bănuiește că este soția victimei, care a spus că ”are un cuțit”. Ulterior, când s-a întors l-a văzut pe Stancu Valer pe jos, în timp ce celălalt bărbat îl lovea. Martorul a mai precizat că a intervenit pentru a-i despărți, moment în care victima Bercuciu Adrian s-a ridicat, a mai mers câțiva metri și s-a prăbușit cu fața la pământ. Când l-a întors a observat că era plin de sânge. Martorul a mai afirmat că nu a văzut cuțitul cu care a fost înjunghiată victima, nici înain­te de incident și nici după.

A relatat în fața instanței doar faptul că bănuiește că înjunghierea a avut loc imediat după ce a auzit țipătul de femeie, când el ar fi avut un reflex de autoapărare și astfel, cei doi bărbați ar fi ajuns unul lângă altul.

Martorul a fost propus de către inculpatul judecat pentru crimă, concluzia acestuia fiind că fapta nu ar fi avut loc dacă victima nu ar fi venit amenințător spre Stancu Valer, gestul care l-a determinat să susțină acest lucru fiind faptul că și-a dat jos geaca de pe el. Bărbatul a mai spus, sub jurământ, că nu știe ca între cei doi să fie o relație de ”dușmănie”.

Al doilea martor, propus de către familia victimei, a relatat, în schimb, o stare de lucruri care ar indica faptul că între Stancu Valer și Bercuciu Adrian era o situație tensionată de circa 2 ani de zile. Totul ar fi pornit de la o petrecere organizată de Stancu, de ziua unei alte persoane, când Bercuciu ar fi provocat un scandal.

Citește și:  FOTO, VIDEO/ Presupusul autor al CRIMEI de la SEBEȘ, Valer Stancu, adus la sediul IPJ Alba de unde va fi prezentat judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă

Martorul a spus că, ulterior, a auzit de la mai multe persoane faptul că Stancu Valer ar dori să ”îi execute” pe Bercuciu Adrian și pe fratele acestuia, pentru că ”i-au stricat cheful”, fără, însă, să se gândească că se poate ajunge la o faptă de omor. Bărbatul a precizat că în vara anului trecut s-a întâlnit la mare cu Stancu Valer, care i-a spus că i-a urmărit într-o seară pe cei doi frați, însă i-ar fi fost milă de ei pentru că a ieșit mama acestora din casă și a plâns.

La momentul întâlnirii dintre cei doi, Bercuciu Adrian era în închisoare, acesta fiind eliberat în luna decembrie 2017. La primul termen al procesului, soţia victimei a solicitat acordarea de daune civile în valoare de 500.000 de euro şi a unor daune materiale cifrate la 30.000 de lei.

În rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată Stancu Valer se precizează că, la data de 16 mai 2018, în jurul orei 12.00, acesta s-a întâlnit întâmplător cu victima în parcarea special amenajată a unui local din municipiul Sebeş, iar între cei doi a izbucnit un conflict spontan. În acest timp, inculpatul a lovit victima cu un cuţit, cauzându-i o leziune traumatică (plagă tăiată – înţepată toracică, cu lezarea cordului) care i-a cauzat decesul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419