Rămâi conectat

Ştirea zilei

Detalii șocante în cazul bărbatului din Alba, ucis în 2008: L-au legat cu lanțuri și au urinat pe el în timp ce îl fotografiau

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

În 2008, G.D., un bărbat de 38 de ani din localitatea Petrești, județul Alba, era omorât în bătaie și ulterir îngropat pe câmp. Șapte ani mai târziu, marți, 10 februarie, autorii crimei, patru frați din județul Buzău, doi bărbați și două femei, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Crima celor patru frați din satul Heliade Rădulescu, comuna Ziduri, ar fi rămas cel mai probabil nedescoperită, dacă în 2014 unul dintre ucigași nu s-ar fi dus la Poliție să mărturisească fapta.

Legat de cruzimea criminalilor, “probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în anul 2007 (anterior, așadar, infracțiunii de omor), doi dintre frați (Muti Marian și Muti Victor), aflați în casa părinților lor, l-au legat cu lanțuri și sârme pe H.T., iar în timp ce acesta se afla în imposibilitate de a reacționa, au urinat pe el, momente surprinse într-o serie de fotografii care au fost răspândite ulterior la cunoscuți, una dintre acestea ajungând și în posesia organelor judiciare. Lipsirea de libertate a victimei a continuat până la venirea ajutorului șefului de post al comunei care a procedat la eliberarea acestuia.”

CITEȘTE ȘI: Rămășițele unui bărbat din Petrești declarat dispărut, găsite în județul Buzău – a fost omorât în bătaie și îngropat pe câmp, în anul 2008

“Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică  din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor: MUTI MARIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat (victima G.D.) şi lipsire de libertate în mod ilegal (victima H.T.); MUTI VICTOR zis „Tagoi”, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat (victima G.D.) şi lipsire de libertate în mod ilegal (victima H.T.); MUTI VETA  zisă „Nunuca”, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor (victimă G.D.); GHENCIU TUDORIŢA zisă „Cocica”, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor (victimă G.D.)

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În luna martie a anului 2008, cei patru inculpaţi, fraţi, aflaţi în casa părinţilor lor din satul Heliade Rădulescu, judeţul Buzău, au aplicat în mod succesiv şi repetat lovituri cu pumnii şi picioarele victimei G.D. Acţiunile de violentă împletite şi coordonate ale celor patru inculpaţi, desfăşurate pe fondul consumului de alcool, au continuat şi în timp ce victima era căzută la podea, astfel încât gravele leziuni traumatice produse au determinat decesul.

Pentru a ascunde fapta şi  împrejurările în care aceasta a fost comisă, inculpaţii au luat decizia de a îngropa cadavrul victimei.

Astfel, aceştia, au înfăşurat cadavrul cu o pătură şi cu o folie după care 1-au transportat cu căruţă în extravilanul satului Heliade Rădulescu, pe un câmp aflat în apropierea unei păduri, punându-l în adâncimea unei brazde de tractor peste care au aruncat pământ.

În ziua următoare, gândindu-se că victima putea fi lesne descoperită, atât din pricina faptului că în zona respectivă se efectuau lucrări agricole de primăvară cu utilaje, cât şi datorită adâncimii brazdei în care a fost îngropat cadavrul, inculpaţii Muti Victor, Muti Veta şi Ghenciu Tudoriţa s-au deplasat cu căruţa la locul unde a fost îngropat cadavrul, au procedat la dezgroparea acestuia, după care s-au îndreptat către extravilanul satului Heliade Rădulescu, în zona cunoscută drept „Valea Colacului”.Aici au săpat o groapă în care au pus cadavrul, apoi au acoperit-o cu pământ ce a fost tasat cu picioarele.

După ce au revenit în sat, unde rămăsese inculpatul Muti Marian, aceştia au avut o nouă discuţie în timpul căreia s-a ajuns la concluzia că locul în care a fost îngropată victima a doua oară ar putea da de bănuit datorită lipsei vegetaţiei de la suprafaţa gropii respective. În acest context, inculpaţii au găsit o altă soluţie, respectiv aceea de a acoperi locul unde fusese îngropată victima cu moloz, pe care l-au încărcat de la groapa de deşeuri a satului.

Fapta celor patru inculpaţi nu a fost descoperită până în anul 2014 când inculpatul Muti Marian a sesizat organele de poliţie.

În urma cercetării la faţa locului efectuată de către organele de poliţie, conform celor declarate de către inculpat, au fost descoperite mai multe fragmente osoase, precum şi bucăţi de material textil.

Analizarea fragmentelor osoase de către Institutul Naţional de Medicină Legală a relevat faptul că materialul scheletic prezenta leziuni traumatice peri-mortem, precum fracturi ale mandibulei şi ale mai multor coaste. Leziunile sus menţionate denotă prezenţa a cel puţin două traumatisme, unul cranio-cerebral şi cel de-al doilea toraco-abdominal.

În raport de morfologia şi mecanismul de producere al leziunilor, a rezultat că victima a fost expusă unor acţiuni violente succesive şi repetate.

Identitatea victimei a fost stabilită prin raport de expertiză genetică judiciară.

În ceea ce privește fapta de lipsire de libertate în mod ilegal reținută în sarcina inculpaților Muti Marian și Muti Victor, probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în anul 2007 (anterior, așadar, infracțiunii de omor), la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, aceștia, aflați tot în casa părinților lor, l-au legat cu lanțuri și sârme pe martorul H.T., iar în timp ce acesta se afla în imposibilitate de a reacționa, au urinat pe el, momente surprinse într-o serie de fotografii care au fost răspândite ulterior la cunoscuți, una dintre acestea ajungând și în posesia organelor judiciare. Lipsirea de libertate a victimei a continuat până la venirea ajutorului șefului de post al comunei care a procedat la eliberarea acestuia.

Cauza, constituită iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, a fost preluată la data de 26 august 2014 în vederea efectuării urmării penale de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare,  Tribunalului Buzău.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Doamna Maria din Alba, sărbătorită de primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea la împlinirea vârstei de 100 de ani: A diploma „Vârsta de Aur”, flori și cadou

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Doamna Maria din Alba, sărbătorită de primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea la împlinirea vârstei de 100 de ani: A diploma „Vârsta de Aur”, flori și cadou Doamna Maria M. originară din județul Alba și în prezent locuitoare a Muncipiului Râmnicu Vâlcea a fost sărbătorită de reprezentanții primăriei la împlinirea onorabilei vârste de 100 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea